Zlatan bejelentette visszavonulását

Zlatan Ibrahimovic bejelentette, hogy 41 évesen visszavonul az aktív labdarúgástól.


A svéd szupersztár ugyan későn került a Manchester Unitedhez, de óriási hatást gyakorolt a klubra.

 

A Paris Saint-Germaintől 2016-ban ingyen szerződtetett középcsatár nem vesztegette az időt, rögtön letette névjegyét, és a Leicester City elleni Community Shield győztes gólját szerezte.

 

Abban a szezonban négy góllal segítette, hogy a Vörös Ördögök végül megnyerjék a Ligakupát, a döntőben legyőzve a Southampton csapatát, de sajnos az Anderlecht elleni negyeddöntőben szerzett térdsérülése miatt lemaradt korábbi csapata, az Ajax ellen Stockholmban vívott Európa-liga döntőről.

 

Ennek ellenére abban a szezonban 28 góllal a góllövőlista élén végzett José Mourinho irányítása alatt, és sikerült visszanyernie a fittségét, hogy újabb rövid távú szerződést kössön az Old Traffordon, és 2017. novemberében, a Newcastle United elleni győzelem alkalmával ismét pályára lépjen.

 

Bár ebben a második szezonban csak hét alkalommal tudott pályára lépni, egy utolsó találatot, egy szabadrúgásgólt a Bristol City elleni Ligakupa-mérkőzésen szerzett.

 

 

Ezt követően az LA Galaxyhoz igazolt, de később visszatért Európába, hogy az AC Milannál töltsön el egy második időszakot, figyelemre méltó kitartásról és elnyűhetetlenségről tanúbizonyságot téve.

 

Ibrahimovic összesen 34 trófeát nyert, köztük 14 bajnoki címet, és 11 alkalommal jelölték Aranylabdára.

 

A pályán búcsúzott a Milan Serie A-sorozatának utolsó, Verona elleni mérkőzése után, a Rossoneri-szurkolók pedig szeretettel árasztották el őt.

 

"Annyi emlékem van, és annyi érzelmet éltem át itt" - mondta. "Amikor először érkeztem ide, boldogságot adtatok nekem. A második alkalommal szeretetet."

 

"Egy életen át Milan-szurkoló leszek. Eljött az idő, hogy búcsút mondjak a futballnak, de nem nektek."

 

A közösségi médiában kiáradt a tisztelet és a támogatás Ibrahimovic iránt, hiszen egyértelműen generációjának egyik legjobb csatára volt.

 

Reméljük, hamarosan találkozunk, Zlatan!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!