Lindelof a liga legpontosabb passzolója

Victor Lindelof mindig is nyugodt volt a labdával, de a Manchester United védője a Premier League szezonjának egészét értékelve egy kulcsfontosságú statisztikában is az élre állt.


A svéd csapatkapitány passzpontossága mindenkit háttérbe szorított a 2022/23-as idényben, ami azt mutatja, hogy mennyire jól alkalmazkodott Erik ten Hag módszereihez, és különösen a szezon hajrájában nyújtott lenyűgöző teljesítményt.

 

A bajnoki programunk utolsó előtti mérkőzésén, a Chelsea elleni 4-1-es diadal alkalmával például 42 passzából mindössze egyet rontott el.

 

Összességében a középső védő 930 passzából 866 sikeresen talált csapattársat, amivel megelőzte a Manchester City játékosait, Manuel Akanjit és John Stonest. A lista következő két játékosa szintén a Kékektől érkezett, Ruben Dias és Rodri, a top 10-be pedig még a szomszédaink másik játékosa, Nathan Ake került be.

 

Természetesen az FBREF.com által közzétett, az egész szezont felölelő listára való felkerülésnek vannak minimumkövetelményei. Facundo Pellistri például valójában a Vörös Ördögök legjobb eredményét (93,8 százalék) érte el, de ezt úgy tette, hogy 16 passzából 15-öt volt sikeres a kevés élvonalbeli fellépésén.

 

Kobbie Mainoo (8-ból 7 sikeres passz) szintén jól teljesített, igaz, eddigi egyetlen Premier League-beli fellépése a Leicester City ellen adódott.

 

A rendszeresen játszók közül Lisandro Martinez volt Lindelof legközelebbi kihívója a Unitednél, 87,2%-os mutatóval, a következő legjobb pedig egy újabb védő, Tyrell Malacia (86,5%).

 

PASSZPONTOSSÁG

1. Victor Lindelof (UNITED) - 93.1%

2. Manuel Akanji (Manchester City) - 93%

2. John Stones (Manchester City) - 93%

4. Ruben Dias (Manchester City) - 92.7%

5. Rodri (Manchester City) - 91,2%

6. Daniel Amartey (Leicester City) - 91,1%

7. William Saliba (Arsenal) - 91%

8. Thiago Silva (Chelsea) - 90,9%

9. Virgil van Dijk (Liverpool) - 90,5%

10. Nathan Ake (Manchester City) - 90,4%


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!