Ki nyújtotta a legjobb egyéni teljesítményt?

A Manchester United 2022/23-as szezonjában remek egyéni teljesítmények születtek.


A Vörös Ördögök Erik ten Hag első szezonjában mindkét hazai kupadöntőbe bejutottak, megnyerték a Ligakupát, harmadik helyen végeztek a Premier League-ben és kiütötték a Barcelonát az Európa-ligából, emellett pedig rengeteg kiemelkedő teljesítményt láthattunk a pályán.

 

Végül 10 opciót választottunk, amelyekre szavazhattok, hét különböző játékossal.

 

Lisandro Martinez - Liverpool (O)

Lehet érvelni amellett, hogy ez volt az a mérkőzés, amely miatt az Old Trafford hívei beleszerettek az argentinba. A Brentfordban mutatott teljesítménye miatt kritizálták, de egy olyan kulcsfontosságú mérkőzésen, amely komoly következményekkel járt volna, acélos és céltudatos játékkal tért vissza. Az a pillanat, amikor finoman vállal arrébb tette Mohamed Salah-t, hogy megmutassa, készen áll a csatára, az egy klasszikus illusztrációja volt annak, hogy mi az agresszív középhátvéd lényege.

 

Marcus Rashford - Arsenal (O)

Az a meccs, amely igazán beindította csatárunk szezonját, hiszen az angol válogatott játékos tempójával és befejező képességével folyamatos nyomás alatt tartotta az Ágyúsok védelmét. Tizes számú játékosunk egy Bruno Fernandes által beadott labdát Aaron Ramsdale mellett juttatott a kapuba, majd Christian Eriksen önzetlen átadása után a döntő találatot is megszerezte. Egész délután gondot okozott az Arsenalnak, és hozzájárult ahhoz, hogy az első vereséget szenvedje el a bajnokságban a listavezető.

 

Bruno Fernandes - Tottenham (O)

Újabb lenyűgöző hazai győzelmet arattak Ten Hag emberei, ezúttal Bruno volt a fő inspirációs forrás. A portugál középpályás volt a motorja az első félidő domináns játékának, és okosan találta meg a területeket, hogy aggódhasson a Spurs hátsó alakzata. Fred megérdemelt nyitógólja után Bruno egy gyönyörű gólt lőtt Hugo Lloris bal oldalára, ezzel megszerezte a második, gyilkos gólt, és az újabb találatától is csak egy lesállás fosztotta meg őt.

 

Aaron Wan-Bissaka - Crystal Palace (I)

A Selhurst Parkban nem volt kétséges, ki lett a „Mérkőzés Embere”, hiszen Wan-Bissaka ragyogott korábbi klubja ellen. A védő első félidei beadása jó lehetőséget teremtett Luke Shaw-nak és segített a Palace veszélyes emberét, Wilfried Zahát hatástalanítani. Az őrült hajrában Michael Olise szabadrúgásból szerzett egyenlítése után a Palace mindent beleadott, hogy mindhárom pontot megszerezze. Szerencsére Wan-Bissaka - a szezon vitathatatlanul legnagyszerűbb szerelésével - megakadályozta, hogy Zaha gólt szerezzen, amit még a régi cimborája is csodálattal fogadott.

 

Casemiro - Reading (O)

Ez az FA-kupa negyedik fordulójában játszott mérkőzés a mi zseniális brazilunkról szólt. Részt vett Rashford első félidei góljának előkészítésében, amelyet a VAR végül érvénytelenített, de a szünet után a középpontba került. Egy középcsatár higgadtságával fejezte be akcióját, miután remek labdát kapott Antony-tól, majd néhány perc elteltével egy mesteri tekeréssel szomorította Paul Ince csapatát. A középpályás kiváló teljesítményt nyújtott, még a négy percen belül szerzett két góljától eltekintve is, ahogy a Vörös Ördögök a Championship-csapat ellen nyertek.

 

Marcus Rashford - Barcelona (I)

Egy este, amely bebizonyította, hogy a saját nevelésű tehetség ott van a világ legjobb játékosai között. A félelmetes Nou Campban, a La Liga listavezető Barcelona otthonában Rashford kegyetlenül megdolgoztatta a világ egyik legstabilabb védelmét. Sok mindent lehetett csodálni, nem utolsósorban az okos, kapufa melletti befejezését Marc-Andre ter Stegen mellett, mivel a katalán óriások számára túl gyors volt a tempója. Jules Kounde öngóljához is az ő varázslatos elfutása vezetett, és a védőnek óriási szerencséje volt, hogy nem ítéltek büntetőt, amiért Rashy ellen szabálytalankodott.

 

 

Casemiro - Newcastle (O)

A Wembleyben a nagy alkalomra játékosként nyilvánvalóan a sztárok önbizalmával érkezett, és felvállalta a felelősséget, hogy a Ten Hag-éra első trófeájához segítse a Vörös ördögöket. Luke Shaw beadását erőből fejelte a Szarkák kapujába és domináns teljesítményt nyújtott a pálya közepén. Amikor a Newcastle a második félidőben ráerősített, megnyugtatóan hatott, és megmutatta, miért tartják igazi győztesnek.

 

Alejandro Garnacho - West Ham United (O)

Élvezetes döntetlen, hiszen a Vörös Ördögök a Wembleyben aratott fárasztó győzelmük után egy újabb sikert arattak, hogy életben tartsák reményeinket a másik hazai kupasorozatban. Garnacho volt a gyújtózsinór, mivel az agilis szélső kezdett, és pályafutása egyik kiemelkedő teljesítményét nyújtotta. A hosszabbítás közeledtével tökéletes labdát kapott, majd a Stretford End előtt egy kiváló tekeréssel juttatta azt az ellenfél kapujába. Ez volt a jutalma Garnacho Old Traffordon mutatott kiemelkedő fejlődésének.

 

Marcel Sabitzer - Sevilla (O)

Az osztrák középpályás szezonját sérülés is hátráltatta, de a Bayern München kölcsönjátékosa minden bizonnyal a Sevilla elleni Európa-liga-összecsapás sztárja volt. Két nagyszerű gólja - különösen a nyitó a 25 percben - megmutatta, hogy milyen veszélyt jelenthet. Az elsőt Fernandes passzából vágta be, majd Anthony Martial labdájára futott rá, hogy befejezze azt Bounou mellett. Ez egy olyan mérkőzés és döntetlen volt, amely kicsúszott a Vörös Ördögök kezéből, de nem lehet vitatni, hogy Sabitzer remekül játszott.

 

Casemiro - Chelsea (O)

Mindössze hat perc kellett ahhoz, hogy Casemiro feldobja a nagy tétre menő meccset, amikor Eriksen beadására bólintott. Ami ezután következett, az egy igazi zseniális pillanat volt, amikor az ő lehelet-finom passza indította Jadon Sanchót, és Martial fejezte be az akciót. A Kékek elszálltak azon az estén, amikor a United megszerezte a következő szezon Bajnokok Ligája-induláshoz szükséges eredményt - ahol a dél-amerikai kiválóságnak kétségtelenül helye van – ez pedig egy újabb fejedelmi teljesítmény volt a sokat dicsért középpályástól.

 

Szavazni az alábbi linken lehet:

 

https://www.manutd.com/en/news/detail/which-was-the-best-individual-performance-of-man-utd-2022-23-season

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!