Felkészülési mérkőzés az Athletic Bilbao ellen

A Manchester United egy Athletic Bilbao elleni felkészülési mérkőzéssel zárja a 2023-as felkészülési időszakot Dublinban.


A találkozóra augusztus 6-án kerül sor az Aviva Stadionban és ez lesz az utolsó lehetősége Erik ten Hagnak a felkészülési időszakban, hogy finomhangolja csapatát a 2023/24-es idényre. A mérkőzés egyben remek lehetőség arra is, hogy a dublini szurkolók ír földön láthassák kedvenceiket játszani.

 

Ez már a 3. alkalom lesz, hogy a Vörös Ördögök pályára lépnek az 51700 fős stadionban. Első alkalommal 2010-ben, a nyitómérkőzésen néztek farkasszemet a League of Ireland XI-gyel és 7-1-es sikert arattak, majd hat évvel ezelőtt 2-1-re nyertek az olasz Sampdoria ellen.

 

 

A United legutóbb 2012-ben, előtte pedig 1957-ben mérkőzött meg az Athletic Bilbaoval.

 

A mérkőzést a Manchester United ír származású egykori védője, jelenleg nagykövete, Denis Irwin jelentette be, John Murtough pedig így nyilatkozott a bejelentéssel kapcsolatban:

"A Unitednek nagyon erős kapcsolatai vannak Írországgal, hiszen olyan nagyszerű játékosok szülőhazája, mint George Best, Roy Keane és természetesen Denis Irwin. Tudjuk azt is, hogy milyen szenvedélyesek az ír szurkolóink, így hatalmas öröm, hogy ezt a mérkőzést Dublinban játszhatjuk."

 

"Erik és a srácok már alig várják, hogy az Egyesült Állomokból visszatérve elvégezzék az utolsó simításokat a csapaton a felkészülési időszak végén, melyre egy olyan, magas színvonalon teljesítő csapat, mint a Bilbao kiváló ellenfél. Emellett pedig szeretnénk remek szórakozási lehetőséget biztosítani dublini szurkolóinknak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!