Garnacho is jelölt a Golden Boy díjra

A Manchester United játékosa, Alejandro Garnacho felkerült azon 100 fiatal közé, akik versenyben vannak a „Golden Boy” díjért, amelyet a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó játékosnak ítélnek oda.


Az argentin válogatott játékos - aki már két alkalommal lépett pályára a világbajnok színeiben - remekül szerepelt a Vörös Ördögöknél, öt gólt szerzett és igazi veszélyt jelentett Erik ten Hag csapatának balszélén.

 

Miután visszatért sérüléséből, a szezon végén hamarosan újra csúcsformába lendült, és pechjére nem tudott egyenlíteni a Manchester City elleni FA-kupa-döntőben, miután csereként beállt, hogy felpörgesse a támadójátékot.

 

Áprilisban új, hosszú távú szerződést írt alá és célja, hogy megmutassa, 2023/24-ben is rendszeres kezdőjátékos lehet.

 

A 2023-as jelöltek listáját kedden Milánóban publikálták és 33 ország képviseltette magát - Alejandro egyike az öt argentinnak a listán.

 

Az RB Salzburg az a klub, amely a legtöbb jelöltet adja, ötöt, eggyel többet, mint az FC Koppenhága és a Brighton.

 

Garnacho a Premier League-ből kiválasztott 12 játékos egyike.

 

 

A Tuttosport című olasz lap által 2003-ban alapított díjat egy újságírókból álló zsűri határozta meg, a listát pedig fokozatosan szűkítik, mielőtt kiderülne a győztes.

 

A Barcelona játékosa, Gavi lett a tavalyi győztes, míg Wayne Rooney, Anderson, Paul Pogba és Anthony Martial már korábban nyertek.

 

Idén a Football Benchmarkkal való együttműködés révén adatelemzés is van a rendszerben, amely egy indexet szolgáltat, ezt a Bayern München játékosa, Jamal Musiala vezeti, megelőzve a Real Madrid új fiúját, Jude Bellinghamet, valamint Gavit.

 

Ez az index segít majd abban, hogy az európai újságírók a későbbiekben megválaszthassák az abszolút legjobb tehetséget.

 

A 100 játékos teljes listája megtalálható a europeangoldenboy.com oldalon:

https://www.europeangoldenboy.com/golden-boy-index/

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!