Ten Hag elárulta, miért igazolták le Onanat

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elárulta, hogy miértt esett a klub választása a kameruni hálóőrre, André Onanara.


A Bajnokok Ligája fináléjában még az Inter kapuját védő portás hivatalosan tegnap csatlakozott Erik ten Hag csapatához, ám a holland menedzserrel korábban már dolgozott együtt az Ajax együttesénél.

 

Az Arsenal elleni felkészülési mérkőzést megelőzően Ten Hag leült beszélgetni a klubmédiával és elárulta, hogy miértt esett a választásuk a kameruni kapusra. A beszélgetés során Erik hangsúlyozta, hogy Onana sokrétű készségei és erős személyisége meggyőzte őt arról, hogy a Vörös Ördögöknél van a helye.

 

"Egy kapus mutatói közül a kapott gól nélküli mérkőzések száma a legfontosabb, ugyanakkor ez mégsem egyszemélyes statisztika. Nagyon jó védelemre van szükség hozzá, ez teljesen egyértelmű. De meg kell legyen a képessége arra, hogy megóvja kapuját a góltól. Tehát ez a jó kapus első kritériuma."

 

"A modern futball megköveteli a kiváló építkezést hátulról, ebben pedig André magas minőséget képvisel. Mindkettőre szükség van, mindkét területet le kell fednie. Szóval természetesen nagyon boldogok vagyunk az érkezése miatt."

 

 

"Úgy gondolom, hogy a fizikai jelenlétével és a személyiségével is bizonyította, hogy nagyon vágyik a győzelemre. Vágyik arra, hogy trófeákat nyerjen és segíteni fogja a csapatot, hogy magasabb szintre jusson."

 

Érdekesség, hogy Onana az Ajax színeiben játszott korábban együtt a Vörös Ördögök védőjével, Lisandro Martinezzel, Ten Hag pedig úgy gondolja, hogy majd Onana hátsó négyessel kialakított kapcsolata a labdával és a szervezés terén új dimenzió adhat a United stílusának.

 

"Hogy jó volt-e a kapcsolata Martinezzel az Ajaxnál? Igen, persze. A védelem tengelyével különösen fontos a kommunikáció. Együttműködésről, csapatról beszélünk és a kapusnak a hátsó négyessel, valamint a csapat többi részével is összeköttetésben kell lennie."

 

"Tehát szociális és kommunikációs készségekre is szükség van ahhoz, hogy a legmagasabb szintet képviseld a Premier League-ben, azon belül is a Manchester Unitedben."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!