Real Madrid 2-0 Manchester United

A Manchester United 2-0-ra kikapott a Real Madridtól a texasi NRG Stadionban, a gólokat Jude Bellingham és Joselu szerezték.


Bellingham nyitotta a gólok sorát öt perc után, amikor higgadtan emelt a debütáló kapus, Andre Onana fölött a hálóba, és bár a kameruni több kiváló védést is bemutatott, a vége felé ismét esélytelen volt, amikor Joselu ollózása döntötte el a spanyolok győzelmét.

 

A Vörös Ördögök természetesen számos lehetőséget alakítottak ki, de a Real kapujában Andriy Lunin remek formában volt, és a 67 801 néző egy akciódús találkozót látott, amely igazán komoly szellemben zajlott, hiszen három játékost is sárga lappal figyelmeztettek.

 

ELSŐ FÉLIDŐ - KORAI CSAPÁSOK

Rosszul kezdődött a meccs a United számára, négy perc után Kobbie Mainoo megsérült, amikor Rodrygo – Casemiro buktatása után - ráesett a lábára. Ez egy komoly csapás volt a fiatalembernek, aki egy újabb lehetőséget kapott, hogy lenyűgözze a menedzsert egy ilyen színpadon, de kénytelen volt bicegve elhagyni a pályát.

 

Antonio Rudiger hosszú labdája megtalálta a Real nagy nyári szerzeményét, Bellinghamet, és bár eleinte úgy tűnt, hogy lesen tartózkodik, a zászló lent maradt, ez pedig lehetővé tette számára, hogy gyönyörűen átemelje Onana-t. A visszajátszások azt mutatták, hogy ez egy véleményes döntés volt, de Houstonban nem volt működésben a VAR.

 

Helyére Christian Eriksen érkezett, és a válasz is majdnem megjött azonnal, csakhogy Alejandro Garnacho túl magasra lőtt ígéretes helyzetből. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Luke Shaw blokkolta Luka Modric próbálkozását, Vinicius Jr. egy fenyegető betörésből veszélyeztetett, Mason Mount lövése után pedig Lunin hárított.

 

Onana egy okos reflexmozdulattal hárította az életveszélyes Vinicius kisérletét, a félidő egyik szép megmozdulása során Mount, Bruno Fernandes és Eriksen vett részt a támadás felépítésében, de Marcus Rashford gólját Lunin akadályozta meg. Egy későbbi próbálkozást - nem sokkal később - az ex-Real-sztár Casemiro jócskán mellé lőtt.

 

A 42. perc után Lisandro Martinez, akit az Arsenal elleni utolsó fellépésén már figyelmeztettek, újabb sárga lapot kapott, mert faultolta Bellinghamet, aki ingerülten reagált a megmozdulásra. Egyértelművé vált, hogy az argentin válogatott játékos számára egyetlen mérkőzés sem barátságos, de aztán a kedélyek gyorsan csillapodtak.

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ - NINCS VISSZAÚT

A második játékrész elején Fernandes és Shaw kezdeményezett egy veszélyes helyzetet, mielőtt Garnacho lövése után Lunin a léc fölé tolta a labdát. Egy órával a kezdést követően egy sorcsere után már csak Onana és Fernandes volt a csapatban a kezdők közül, ennek következtében a játék kissé szétesett.

 

Antony kiemelkedett a mezőnyből, de a brazil lövése a kapu fölé szállt, míg Scott McTominay átrobogott a Real védekezésén, de Lunin hárította gyengécske próbálkozását.

 

Joselu - a Madrid másik nyári érkezője - többször is próbálkozott, de Onana újra és újra megálljt parancsolt neki, később Eder Militao is veszélyeztetett.

 

Az idő előrehaladtával Harry Maguire labdájával Antony jobbról húzott befelé, de ismét nem tudott célba találni. A 88. percben a kapitány Fernandes távoli lövését Lunin hárította, a spanyolok pedig egy perccel a vége előtt megpecsételték a győzelmet.

 

Lucas Vazquez beadása Joselu elé került, a korábbi Stoke City- és Newcastle United-csatár pedig egy remek ollózással megduplázta a Real előnyét.

 

MÉRKŐZÉS RÉSZLETEK

United: Onana; Wan-Bissaka (Dalot 61), Varane (Maguire 61), Martinez (Lindelof 61), Shaw (Williams 61); Casemiro (McTominay 61), Mainoo (Eriksen 6 (Van de Beek 61); Fernandes (c), Mount (Antony 61), Garnacho (Pellistri 61); Rashford (Sancho 61).

Nem használt cserejátékosok: Heaton, Amad, Forson.

Sárga lapok: Martinez, Fernandes.

Real Madrid: Lunin; Carvajal (Lucas Vazquez 46), Rudiger (Nacho 46), Alaba (Militao 46), Fran García (Mendy 46); Tchouameni (Kroos 46), Camavinga, Modric (c) (Brahim Diaz 62); Bellingham (Valverde 46), Rodrygo (Joselu 62), Vinicius Jr (Nico Paz 72).

Nem használt cserejátékosok: Courtois, Pinero, Fran, Odriozola, Guler.

Gólok: Bellingham 5, Joselu 89.

Sárga lap: Camavinga.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!