Hogy teljesített Andre Onana?

Andre Onana először lépett pályára a Manchester Unitedben, a Real Madrid elleni barátságos összecsapáson a houstoni NRG Stadionban.


A kameruni játékosnak a múlt csütörtöki aláírása óta várnia kellett arra, hogy pályára lépjen a Vörös Ördögök színeiben.

 

Mindössze néhány edzés után még nem volt kész arra, hogy pályára lépjen, amikor Erik ten Hag csapata szombaton 2-0-ra legyőzte az Arsenalt a New Jersey-i MetLife Stadionban.

 

És alig 24 órával ezelőtt sem volt tagja a fiatalabb, U21-es játékosokból álló keretnek, amely 3-1-es vereséget szenvedett San Diegoban a Wrexham ellen.

 

Andre már alig várta, hogy a 35-szörös spanyol bajnok ellen lépjen pályára, és az egyik első játékos volt a mi oldalunkról, aki kijött bemelegíteni.

 

A klub új sárga kapusmezét viselve az első félidőben igyekezet állni a sarat a United kapuja előtt, bár a mérkőzés nem indult túl jól Onana és csapattársai számára.

 

Négy perc elteltével ért először labdához, egy kirúgás alkalmával, de alig 60 másodperccel később a 24-es számú játékos már a hálójából szedte ki a labdát.

 

Jude Bellingham hibátlanul fejezte be a helyzetet, esélyt sem hagyott új kapusunknak, bár a fiatal angol csodagyerek úgy tűnt, hogy kissé lesen állt, amikor az átadás elindult felé.

 

A kezdeti kudarc ellenére Onana nagyrészt nyugodtnak és higgadtnak tűnt, rendszeresen kommunikált a társaival, és sürgette őket, hogy gyorsabban járjon a labda.

 

Ez egy olyan ösztönzés volt, amelyet Onana egyértelműen úgy érezte, hogy meg kell megtennie, mivel magasan helyezkedett a pályán, hogy részt vegyen a labdabirtoklásban, időnként szinte hátvédként. Néhány súlypontáthelyezés - amikor a Real úgy tűnt, hogy magasan fog nyomást gyakorolni - feloldotta a veszélyt, de Andre is megmutatta éles reflexeit.

 

 

A 25. percben egy kemény Vinicius próbálkozást kellett hárítania, miután a brazil balról a hosszú sarokba akart lőni.

 

Egy viszonylag csendes időszak után - ami a védéseket illeti - egy remekül kivitelezett védést mutatott be lábbal, mielőtt a Realba csereként beálló Joselu megduplázta az előnyt.

 

A hármas sípszó közeledtével a közönséget is megörvendeztette, amikor a középhátvéd Victor Lindelof és Harry Maguire között átvette a labdát 40 méterrel feljebb, majd ismét támadást indított.

 

Joselu szenzációs ollózása ellen pedig keveset tehetett, amellyel alig egy perccel a vége előtt biztossá vált a Real győzelme.

 

Onana volt az egyike annak a két Vörös Ördögnek (Bruno Fernandes volt a másik), akik 90 percet a pályán töltöttek.

 

A vereség ellenére elég jó teljesítményt nyújtott az első fellépésén. Vasárnap a United a Borussia Dortmund ellen lép pályára Las Vegasban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!