Mennyire súlyos Mainoo sérülése?

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere ígéretet tett Kobbie Mainoo-nak, hogy több lehetőséget kap majd, miután a Real Madrid elleni houstoni barátságos mérkőzés nyitó szakaszában megsérült.


A tinédzserre hárult a feladat, hogy Casemiro mellett a középpályát felügyelje a spanyol csapat csúcsminőségű játékosaival szemben, akiket vitathatatlanul a világfutball legjobbjaiként tartanak számon.

 

Az élvezetes pillanat azonban azonnal keserűvé vált, amikor egy Rodrygoval történt szerencsétlen ütközés - Casemiro faultja után - idő előtt véget vetett az estéjének.

 

Hogy sót szórjon a sebekbe, Jude Bellingham még azelőtt betalált, hogy Christian Eriksen beállhatott volna helyére a kispadról, Joselu késői ollózása pedig megpecsételte a 2-0-s győzelmet a spanyol együttes számára.

 

Ten Hag az NRG Stadionban lejátszott mérkőzés után elismerte, hogy mint általában, ezúttal sem tudja megmondani a sérülés súlyosságát közvetlenül a mérkőzés után.

 

Ugyanakkor azt is szerette volna hozzátenni, hogy reméli, Mainoo hamarosan visszatérhet, mivel 2023/24-ben több lehetőség is kínálkozik majd számára.

 

"Értem a kérdést” - mondta a sajtótájékoztatóján, amikor arról kérdezték, hogy milyen súlyos a sérülés. "De ezt sosem lehet megmondani közvetlenül egy meccs után. Meg kell várnunk, hogy némi idő elteljen."

 

"Szóval, remélhetőleg nem túl rossz a helyzet, és akkor lesznek még lehetőségei. Szerettem volna látni, hogy milyen szinten tud játszani. Az Arsenal ellen elégedettek voltunk a teljesítményével. Látni akartam, hogy meg tudja-e ismételni ezt, néhány nappal később, onnantól kezdve lesznek következtetéseink. Először meg kell várnunk a diagnózist, és utána vonjuk le a következtetéseket."

 

 

Korrábbi játékosunk, Andy Cole elismerte, bosszantotta, hogy a fiatalember estéje tönkrement, miután a menedzser ilyen bizalmat áraszt felé.

 

"Le vagyok sújtva miatta" - mondta az ex-Vörös Ördög az MUTV-nek. "Tudod, miért vagyok letört? Ez egy lehetőség volt egy fiatalember számára, hogy megmutassa a képességeit egy olyan valaki ellen, mint Luka Modric, és amikor lejött, láthattad, milyen csalódott volt, mert hány lehetőséged van egy olyan valaki ellen játszani a középpályán, mint Modric?"

 

"Nagyon sajnálom a fiatal srácot, de még rengeteg harcot kell megvívnia. Sajnos a mai este nem az ő estéje volt."

 

Egy másik korábbi United-csatár, Danny Webber úgy vélte, túl korai lenne megmondani, hogy Mainoo mennyi időre esik ki.

 

"Rodrygo hirtelen esett Kobbie-ra" - mondta. "Úgy tűnik, hogy a bokáját találta el, vagy valahol ott. Egyáltalán nem volt benne szándékosság. A megfelelő helyen volt, hogy megállítsa, ha Rodrygo mégis átjut, szóval ez csak szerencsétlen véletlen. Attól függ, hogy milyen mértékű a sérülés, hogy belül is sérült, vagy csak kívül, vagy a szalagok, nem tudjuk. A fizioterapeuta meg fogja nézni, ez nagyjából egy héttől nyolc hétig terjedhet."

 

"Biztató, hogy lesétált a pályáról, így szeretném azt hinni, hogy nem olyan súlyos a helyzet."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!