Manchester United 2-3 Borussia Dortmund

A Manchester United amerikai túrája a Borussia Dortmund elleni 3-2-es vereséggel ért véget hétfőn, a Las Vegas-i Allegiant Stadionban.


Diogo Dalot - aki egyike volt a csütörtöki, Real Madrid elleni kezdőhöz képesti 11 változtatásnak - egy remekül csavart lövéssel juttatta előnyhöz a Vörös Ördögöket, de Erik ten Hag legénysége a szünetre már  hátrányba került, miután Donyell Malen alig egy perc alatt kétszer is betalált.

 

És bár Antony a második játékrész elején egyenlített, a csereként beálló Youssoufa Moukoko a Bundesliga-csapat győztes gólját szerezte, így 50 857 szurkoló előtt egy izgalmas, küzdelmes találkozóval ért véget a 2023-as túra.

 

ELSŐ FÉLIDŐ - KÉSŐI FELÜTÉS

A United 19 éves szélsője, Omari Forson - aki először volt kezdő az előszezonban - egy bal lábas lövést engedett el, amit Gregor Kobel szögletre mentett, a másik oldalon pedig Tom Heaton két alkalommal is megállította Karim Adeyemi életerős próbálkozásait.

 

Forson és Facundo Pellistri tempója a túloldalon gondot okozott a dortmundi hátvédeknek, és miután utóbbi segített egy szabadrúgást kiharcolni a bal oldalon, Donny van de Beek letette a labdát Dalotnak, aki 20 méterről egy finom lövést csavart Kobel fölé.

 

Heaton hárította Malen megpattanó próbálkozását, mielőtt Forson és Adeyemi is sárga lapot kapott, mert a középpályán összeszólalkoztak.

 

Adeyemi ismét veszélyeztetett egy erőteljes lövéssel, amelyet Heaton összeszedett, a lehetőségek pedig folyamatosan jöttek. Christian Eriksen jól eltalált szabadrúgását Kobel hárította. Ten Hag hét perccel a szünet előtt lecserélte Forsont Antonyra, és hosszasan beszélgetett a tinédzserrel az oldalvonal mellett.

 

A Vörös Ördögök jókora mezőnyfölényben voltak, de a szünet előtt kettős csapás érte őket. Először egy lepattanó labda a tizenhatoson belül kedvezett Malennek, aki közelről a kapuba lőtt, majd egy perccel később Victor Lindelof adta oda a labdát korábbi United-csapattársának, Marcel Sabitzernek, aki Malen elé tette a játékszert, ő pedig a kapuba passzolta azt Heaton mellett.

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ - SZÓRAKOZTATÓ BEFEJEZÉS

Andre Onana a félidőben váltotta Heatont második United-beli fellépése alkalmával, és szinte azonnal egy okos reflexmozdulattal kellett hárítania Sebastien Haller próbálkozását.

 

Antony Mats Hummels rosszul sikerült tisztázási kísérlete után a bal alsó sarokba helyezett higgadt befejezéssel hozta vissza a Unitedet a meccsbe, és csak egy utolsó utáni Niklas Sule-labda szerzés akadályozta meg Jadon Sanchot, hogy betaláljon korábbi klubja ellen.

 

A német együttes 20 perccel a vége előtt visszaállította az előnyét, amikor Wan-Bissaka eladott labdája után Marco Reus tette be azt Moukoko elé, aki Luke Shaw minden igyekezete ellenére a kapuba lőtt.

 

A United ezt követően is dominált, de nem tudott újabb egyenlítő gólt szerezni, a csereként beállt Dortmund kapus, Alex Meyer Casemiro, Joe Hugill és Rashford próbálkozásait is hárította, Antony pedig az utóbbi lehetőségből a kipattanót lőtte mellé.

 

MÉRKŐZÉS RÉSZLETEK

United: Heaton (Onana 46); Dalot (Casemiro 61), Lindelof (Martinez 61), Maguire (Evans 61), Williams (Shaw 61); Eriksen (Wan-Bissaka 61), McTominay (c) (Mount 61); Pellistri (Rashford 61), van de Beek (Fernandes 61), Forson (Antony 38); Sancho (Hugill 77).

 

Nem használt cserejátékosok: Bishop, Fernandez, Gore, Hannibal.

Gólszerzők: Dalot 24, Antony 52

Sárga lap: Forson

 

Borussia Dortmund: Kobel (Meyer 46), Ryerson (Meunier 62 (Pohlmann 68)), Sule (Bueno 76), Hummels (Papadopoulos 77), Wolf (Bensebaini 46), Emre Can (Bamba 62), Sabitzer (Ozcan 46), Brandt (Besong 76), Adeyemi (Hazard 62), Malen (Reus 61), Haller (Moukoko 61).

 

Nem használt cserejátékosok: Lotka, Kirsch, Blank.

Gólszerzők: Malen 43, 44, Moukoko 71 

Sárga lap: Adeyemi, Hummels


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!