Rashford Rooney rekordján tartja a szemét

Marcus Rashford úgy véli, mindenképpen "van esélye" arra, hogy megdöntse Wayne Rooney minden idők legjobb góllövőjének rekordját a Manchester Unitednél.


Rashford a 2022/23-as szezonban 30 találatot jegyzett a Vörös Ördögöknél, amivel a klub színeiben összesen 123 gólt szerzett eddig.

 

A legendás csatár, Rooney - aki jelenleg 253-mal vezeti a listát - 559 mérkőzésen érte el a Unitedben ezt a mennyiséget, Marcus eddig összesen csak 359 alkalommal lépett pályára.

 

A téma - amelyről a Gary Neville-lel készült interjú során beszélt - aktuális, hiszen jelenlegi 10-es számú játékosunk a közelmúltban új szerződése aláírásakor hosszú távú jövőjét a klubhoz kötötte.

 

“Soha nem tudhatod, mi fog történni" - ismerte el a United csatára a hétvégi, Lens és Athletic Bilbao elleni barátságos mérkőzések előtt. "De mindenem a gólszerzés és a gólpasszok, szóval mindenképpen van rá esély, hogy ez megtörténhet, és tulajdonképpen már beszéltem erről Wazzával [Rooney]."

 

"Azt akarja, hogy megtegyem. Azt mondta, hogy jó lenne, ha megtenném, mert a klubnál nőttem fel, meg ilyenek. Remélhetőleg megkapom a lehetőséget, hogy megpróbáljam ezt megvalósítani."

 

Rashy tavalyi szezonbeli fantasztikus góllövő formája nyomán a Vörös Ördögök menedzsere, Erik ten Hag azt sugallta, hogy a 25 éves játékos tovább javíthat a kapu előtti statisztikáján, a holland ugyanis a 40-es célt tűzte ki számára.

 

Marcus úgy véli, hogy a nemrég megkötött ötéves szerződése után már minden kezd összeállni az Old Traffordon, és egy újabb izgalmas szezon előtt áll.

 

 

"Úgy érzem, hogy abban a korban, amelyben vagyok, még mindig nagy lehetőségem van arra, hogy megpróbáljam ezt megtenni, az időzítéssel együtt is, úgy érzem, közelebb vagyunk, mint gondolnánk" - tette hozzá, amikor a további trófeák megszerzésének lehetőségéről kérdezték.

 

"Még mindig meg kell tennünk azokat a hiányzó extra lépéseket, de jelenleg van egy olyan menedzserünk, aki teljesen elkötelezett a győzelem mellett."

 

"Ő csak azt szeretné, hogy egyénileg, és csapatként is a lehető legjobbak legyünk. A nap végén azt akarja, hogy trófeákat nyerjünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!