Ten Hag Hojlund leigazolásáról

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint Rasmus Hojlund "hatalmas potenciállal" rendelkezik.


A 20 éves dán játékost az RC Lens ellen 3-1-re az Old Traffordon megnyert felkészülési mérkőzésen mutatták be a közönségnek, miután véglegesítették átigazolását az Atalantatól.

 

Bár jó volt látni, amint a pályán integetve köszönti a szurkolókat, néhány hetet még várni kell arra, mire akcióban is feltűnhet a gyepen, ugyanis korábbi klubjának felkészülése során apróbb problémát szedett össze.

 

Rasmus felépülése jól halad, így hamarosan a debütálására is sor kerülhet, ahol majd a támadósorban együtt szerepelhet olyan új csapattársaival, mint Antony vagy Marcus Rashford, akik mindketten eredményesek tudtak lenni a Lens ellen.

 

Az új szerzeményről nyilatkozva Ten Hag beszélt arról, milyen szerepet szán neki, amikor magára öltheti a Vörös Ördögök mezét.

 

"Ő egy igazi csatár, aki nagyon direkt a kapuval szemben" - kezdte a holland menedzser.

 

"Nagyon jól presszingel, jó a fizikai jelenléte és szerintem képes lesz azt az egyensúlyt biztosítani a csapatnak, amelyre szükségünk van."

 

"Rashford mellett ő is egy olyan játékosunk lesz, aki nagyon direkt, képes gólokat szerezni és csak ez jár a fejében - hogy bevegye az ellenfelek kapuját."

 

 

2028 júniusáig szóló szerződése aláírását követően, amely további egy évvel meghosszabbítható, Rasmus számára számos lehetőség lesz a további fejlődésre, amely kapcsán Ten Hag is bizakodó.

 

"Szerintem hatalmas potenciál lakozik benne és szerintem első sorban rajta múlik, hogy képes lesz-e ezeket megtalálni - mi mindannyian, az összes edző támogatni fogjuk őt ebben" - tette hozzá.

 

"Biztos vagyok benne, hogy az egész csapat nagyon várta már, hogy egy hozzá hasonlú típusú játékosunk legyen és ők integrálni fogják őt az öltözőben és a pályán is, hogy segítsék őt."

 

"De mint mondtam, legvégül minden a játékoson múlik - neki kell bizonyítania."

 

Rámutatva arra, hogy a fiatal csatár erős sikerorientáltsága okán miként tudja a legtöbbet kihozni magából és a csapatból, Ten Hag így folytatta:

"Az ilyen karakterekre van szükségünk: akik sikerre éhesek, emellett pedig ő hihetetlenül eltökélt, hogy gólokat szerezzen, illetve mérkőzéseket és trófeákat nyerjen."

 

Hojlund direkt játékstílusa a pályán szintén olyan dolog, amely kapcsán Ten Hag abban reménykedik, hogy segítségül lesz a United minőségi középpályásai számára, akik keresni fogják őt az összejátékban annak érdekében, hogy a labdával a védelmek mögé kerüljenek.

 

"Ez a mi elgondolásunk. De ezt előbb át kell ültetnünk a pályára is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!