Ten Hag: Bruno még mindig ugyanaz a karakter

Erik ten Hag szerint az, hogy megkapta a csapatkapitányi karszalagot, nem változtatta meg Bruno Fernandest és az öltözőben való viselkedését.


Fernandes nem sokkal azután, hogy megkapta a karszalagot azt mondta, hogy "megtartja ugyanazokat a normákat, és megpróbálja a legjobbját nyújtani", ekkor a Vörös Ördögök épp az Egyesült Államokban túráztak.

 

A menedzser pedig egyetért ezzel az értékeléssel most, amikor a United újra Carringtonban dolgozik és építkezik az új Premier League-szezon kezdetén.

 

"Nem, egyáltalán nem" - válaszolta Erik, amikor Ian Irving, a Premier League Productions munkatársa arról kérdezte, hogy 8-as számú játékosunk megváltoztatta-e a viselkedését a csapat többi tagjával szemben.

 

"Szerintem ezért ő a kapitány, mert nagyon jó személyiség. Ő egy karakter, és a maga módján hozzá akar járulni a csapathoz."

 

"És ez nem változik attól, hogy a szerepköre megváltozik, mert most már hivatalosan is ő a kapitány: tavaly a meccsek nagy részén egyébként is ő viselte a karszalagot."

 

Ten Hag már megosztotta véleményét Fernandesről, aki egyfajta "közvetítő a pályán", aki képes kommunikálni a terveit és befolyásolni a játékot.

 

Ennek része az érzelmek megfelelő kezelése is, amivel kapcsolatban a Unitedet egyesek azzal vádolták, hogy a tavalyi szezon nehéz időszakaiban figyelmen kívül hagyta.

 

Erik úgy érzi, hogy Bruno és csapattársai javulnak ebben a tekintetben, miközben tovább igyekszik megvalósítani futballstílusát egy olyan csapatban, amely lenyűgözően teljesített a 2022/23-as szezonban, amikor is harmadik lett és megnyerte a Ligakupát.

 

"Úgy gondolom, hogy minden játékos mindig tud fejlődni, és Bruno is. Az egyik nagyszerű képessége az érzelem, és a futballban szükség van érzelmekre" - tette hozzá Erik.

 

"Ha teljesíteni akarsz, akkor szükséged van erre az érzelemre a játékban, hogy meccseket nyerj - és a csúcsfutball csak a győzelemről szól."

 

"De bizonyos pillanatokban tisztában kell lenned vele. Irányítanod kell, a stratégiád része kell legyen, mert tiszta fejjel kell, hogy gondolkodj."

 

"Igen, ő egyértelműen fejlődhet még, de úgy gondolom, már tavaly is úton járt afelé, hogy nagy lépést tegyen ebben a tekintetben."

 

 

Bár a csapatkapitányi poszt kétségtelenül kulcsfontosságú eleme Ten Hag csapatának tervezésében, a menedzser úgy véli, a legfontosabb, hogy Bruno megőrizze termelékenységét az utolsó harmadban, miután az előző szezonban 14 góllal és 15 assziszttal járult hozzá a sikerhez.

 

"Először is, ott kell lenned ebben a pozícióban, és utána szerintem felgyorsulhatnak a dolgok" - válaszolta egy további kérdésre, miszerint a kor és a tapasztalat révén jobb vezetővé válik.

 

"És igen, határozottan fejlődik ebben a szerepben, de ez csak egy szerep, mert leginkább a pályán és a helyezkedésben kell hozzájárulnia a csapat sikereihez."

 

"Amit ott várunk tőle, az az, hogy nagyszerű legyen a letámadásban, a visszatámadásban, a támadó átmenetekben, és amit a játéknak abban az utolsó részében várunk tőle, az az, hogy határozott legyen a döntésekben, és akkor jönnek az asszisztok és a gólok."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!