Schmeichel tanácsa Onananak

Peter Schmeichel üdvözölte Andre Onanat a Manchester Unitednél, de néhány jótanácsot is adott a kapusnak.


A dán volt a Vörös Ördögök csapatkapitánya a Bayern München elleni 1999-es, Barcelonában aratott Bajnokok Ligája győzelem alkalmával - utolsó mérkőzésén a csapatban -, amelyet Sir Alex Ferguson alatt oly nagyszerűen szolgált, miután 1991-ben érkezett a Brondbyből.

 

Miután a klub újságírója, Li Yan megkérdezte az 59 éves játékost, hogy milyen bölcsességeket adna át az új játékosnak, miután  ő már megtapasztalta, hogy milyen az élet az Old Traffordon, és hogy milyen volt a Premier League-be való beilleszkedés az évekkel ezelőtti átigazolását követően.

 

 

"A Manchester United egy nagy klub" - jelentette ki. "Nagyobb, mint az Ajax, nagyobb, mint az Inter. Ezzel gyorsan meg kell barátkozni."

 

"Bármit is teszel, az a világon mindenhol visszhangra talál. Azonnal. Ez nem történik meg, amikor az Interben játszol."

 

"Szerintem nagyon-nagyon jó volt az Interben az elmúlt szezonban. Az Interhez jött, és kiszorította a csapatból [a szlovén válogatott] Samir Handanovicot, a csapatkapitányt. És szerintem nagy szerepe volt abban, hogy végül bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

 

"Szóval alapvetően ezt csináld tovább" - tanácsolta Schmeichel. "De értsd meg, ez az, amit én láttam, az egyetlen tanácsom. Egy vagy a tizenegyből, aki aznap játszik. Ez a csapatról és a játékosok csoportjáról szól, akikkel közreműködsz."

 

"Ez az, amiért ott vagy. Nem kell megmutatnod a világnak, hogy milyen jó vagy, mert ezt már tudjuk."

 

Onana várhatóan akkor debütál a Unitedben tétmérkőzésen, amikor hétfőn az Old Traffordon, a Wolves ellen megkezdjük az idei Premier League szezont.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!