Middlesbrough U18 - Manchester United U18 0-4

A Manchester United U18 csapata győzelemmel kezdte az U18-as Premier League északi csoportját, miután szombat délután 4-0-ra diadalmaskodott a Middlesbrough otthonában.


A fiatal Vörös Ördögök a Boro Rockliffe Park-i edzőpályán domináltak ellenfelükkel szemben és a mérkőzés sorsát már az első félidőben eldöntötték.

 

James Nolan korai büntetője után a védő Reece Munro és Louis Jackson szögletből voltak eredményesek, a sort Ethan Williams zárta - aki mind a négy gólban benne volt -  találatával 4-re növelve a csapat előnyét már az első félidőben.

 

A második félidőben tovább növelhették volna góljaik számát, ám a Boro kapusa, Shea Connor nagyszerű védésekkel hárította Williams és a második félidőben becserélt Gabriele Biancheri helyzeteit, de a United az első félidőben bőven eleget tett ahhoz, hogy biztos legyen a győzelmük.

 

Az észak-keleti esős és szeles időjárási körülmények ellenére a United már a meccset követő negyedik perc után az élre állt. A kapus Thomas Myles találta meg Nolant a bal szélen, aki szépen átpasszolta a labdát Williamsnek, aki bevezette a labdát a büntető területre, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott, miután az ellenfél kapusa, Connor szabálytalankodott vele szemben.

 

Nolan nem hibázott, egyenesen középre és magasan a hálóba helyezett, ezzel megadva az alaphangot az eredményes első félidőnek. 0-1

 

Pillanatokkal később már kettővel is vezethetett volna a vendég csapat, amikor Williams egy jobb oldali szabadrúgásból Munro-t találta meg a hátsó poszton, de ő végül a kapu fölé fejelt. A másik oldalon a Boro kis híján kiegyenlített, amikor Ajay Matthews Jack Pattinson alacsony keresztlabdáját a kapu mellé lőtte.

 

A 20. percben Munro végül mégis betalált, ismét Williams beadásának - ezúttal szögletének - köszönhetően, a fejesbe még Pattinson beleért, de az eredményen ez már nem változtatott. 0-2

 

A United kétgólos előnnyel a háta mögött abszolút irányította a mérkőzést és a 30. perctől kezdve sorra jöttek a lehetőségek is, amikor Moorhouse jobb oldali lapos beadása Victor Musát találta meg, ő azonban nem tudta gólra váltani a helyzetet, miután rosszul találta el a labdát és kapu mellé lőtt.

 

Moorhouse ezután távolról próbálkozott, de erőteljes lövése Connor kapus tenyerén csattant.

 

Aztán jött az első félidő hajrája, Williams a 39. percben háromra módosította a gólok számát - vitathatatlanul az eddigiek közül a legszebb találat volt. 

 

A United remekül játszotta ki a labdát Scanlonhoz a jobb oldalra, aki továbbított Moorhouse felé, ő végül Williams-t, aki helyet csinált magának, majd kilőtte a bal felső sarkot. 0-3

 

Két perccel a szünet előtt a Vörös Ördögök nyomása kifizetődött, miután Williams talált be ismét a kapuba. Ezúttal Jackson volt az előkészítő, aki remekül fejelte át a labdát, így a szünetre már négy gólos különbséggel mehettek a vendégek. 0-4

 

Jaydan Kamason váltotta Habeeb Ogunneye-t a szünetben, és a gólok tekintetében csendesebb második félidő ugyanolyan kihívást jelentett a vendégek számára.

 

A folytatás után néhány perccel Williams csavarta be középre a labdát, centikkel vétve el Scanlon fejét, de Connor gyorsabban reagált és leszedte a levegőből a labdát.

 

Pillanatokkal később Williams végezhetett el szabadrúgást, amely úgy tűnt, hogy a jobb sarokba talál, de Connor ismét jobbnak bizonyult és kiszedte a labdát onnan a pókhálóval együtt.

 

Scanlon volt a következő, aki szerencsét próbált a mérkőzés 60. percében, bal lábbal, a terület széléről kevéssel lőtt mellé.

 

A 60. percben mindkét oldalon cserék következtek - Gabriele Biancheri, Ashton Missin, Zach Baumann és Jacob Devaney is lehetőséget kapott.

 

Williams nem kapott meg egy büntetőt, miután erővel távolították el a labda közeléből, míg a másik oldalon a Boro többször is veszélyeztetett, Matthews és Finlay Cartwright alig tévesztett célt, míg Matthews lövését Myles ujjheggyel hárította.

 

A United még az utolsó pillanatokban is tovább növelhette volna előnyét, amikor Zach Baumann fölé lőtt, Biancheri pedig a felső sarok felé ívelt, de Connor ismét hárítani tudott.

 

Jackson egy szögletből ismét közel járt a gólszerzéshez, de a lehetőség kimarad, de a fiatal Vörös Ördögök így is megérdemelt diadalt arattak a szezonnyitón.

 

Így pedig a United a második helyen kezdi meg a szezont, miután a Leeds United U18 6-1-re verte a Stoke City csapatát. Legközelebb a csapat pont ezzel a Stoke City-vel fog találkozni augusztus 26-án szintén idegen környezetben, ahol tovább növelheti előnyét.

 

United XI: Myles; Ogunneye (Kamason, 46), Jackson, Munro, Nolan; Fitzgerald (Devaney, 72), McAllister (c); Scanlon, Moorhouse (Missin 61), Williams (Baumann, 72); Musa (Biancheri, 61).

Nem használt cserék: Harrison.

Gólok: Nolan 4' (büntetőből), Munro 20', Williams 39', Jackson 43'.

Lapok:


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!