Meghiúsulhatott a Maguire - West Ham frigy

Kútba esett Harry Maguire 30 millió fontért történő átigazolása a West Ham Unitedhez, miután a londoniak belefáradtak abba, hogy kivárják a védő beleegyezését az Old Traffordról való távozásába.


Bár azt a The Guardian hírforássa megerősíti, hogy továbbra is meg van arra az esély, hogy az ügyletet újraélesztik, jelen pillanatban a folyamatok nem előre mutatnak.

 

A West Ham egyre frusztráltabbá vált a átigazolás véglegesítésének elmaradása miatt és úgy tudni, hogy most alternatív megoldás után néznek védelmük tengelyének megerősítésére. Maguire a személyes feltételekben megegyezett a Kalapácsosokkal, azonban a klub eddig arra várt, hogy az angol válogatott játékos megállapodjon a Manchester Uniteddel a távozásával neki járó lelépési pénzről.

 

 

A 30 éves játékos szerződése értelmében jelentős béremelésben részesült azáltal, hogy a Vörös Ördögök erre a szezonra kivívták a Bajnokok Ligája indulás jogát, a West Hamnél azonban ennél kevesebb lenne a fizetése. Információk szerint a manchesteriektől 7 millió fontot szeretne kapni. 

 

A Manchester Unitednél abban reménykedtek, hogy az Erik ten Hag kegyei közül kiesett Maguire eladásából új játékosok szerződtetését finanszírozhatják. A korábban 80 millió fontért szerződtetett és jelenleg még két évig érvényes szerződéssel rendelkező bekk az előző idényben csak nyolc alkalommal lehetett kezdő a Premier League-ben, Gareth Southgate pedig már figyelmeztette azt illetően, hogy a 2024-es Európa-bajnokságon való részvétele veszélybe kerülhet az angol nemzeti csapatnál, amennyiben továbbra is mellőzni fogja klubja.

 

A West Hamhez való igazolással Maguire állandó játéklehetőséghez juthatott volna és így biztosíthatta volna kezdőcsapatbeli tagságát a jövő nyári kontinensviadalom a Háromoroszlánosok között. David Moyes, annak ellenére, hogy a klubnál ennek jogosságáról nem mindenki volt meggyőződve, nagy erőket mozgósított a játékos megszerzése ügyében és a United el is fogadta a 30 millió fontos ajánlatukat.

 

Bár arra is volt esély, hogy Moyes csapatkapitánynak választja Maguire-t, a helyzetben való tisztán látás hiánya odáig vezetett, hogy a West Hamnél úgy érzik, hogy a korábbi Leicester játékos bizonytalan a váltást illetően. Emellett a fővárosi klubnál úgy érzi, egy gyorsabb középhátvéddel jobban is járhatnak, így fel is vették a kapcsolatot a Bayer Leverkusennel két játékosuk, Jonathan Tah és Odilon Kossounou kapcsán.


The Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!