Onana nyugodt volt a VAR-vizsgálat alatt

A Manchester United kapusa, Andre Onana teljes mértékben bízik a Premier League játékvezetőiben, miután az 1-0-s nyitónapi mérkőzésünk végén összeütközött a Wolves csatárával, Sasa Kalajdziccsal.


A Vörös Ördögök kénytelenek voltak kivédekezni sovány előnyünket az Álmok Színházában aratott siker utolsó időszakában, Andre-nak pedig többször is be kellett avatkoznia.

 

De csak a legvégén alakult ki vita új játékosunk körül: Gary O'Neil csapata hosszasan reklamált, miután Onana a büntetőterületen belül összeütközött a csereként beállt Kaladziccsal.

 

Mivel kezdetben az a döntés született, hogy a VAR ellenőrzi a helyzetet, Simon Hooper játékvezetőnek nem szóltak, hogy nézze vissza az esetet a pályán lévő monitoron, ő inkább az oldalvonalhoz ment, hogy O'Neil-t reklamálásért sárga lappal figyelmeztesse.

 

"Nem, nem aggódtam" - kezdte a United kapusa, amikor Stewart Gardner, a MUTV műsorvezetője a feszült várakozásról faggatta.

 

"Néha helyesen döntünk, néha nem. A nap végén tanulsz a hibákból. Bízom a játékvezetőkben. Amit ők csinálnak, az nem könnyű, különösen most a VAR-ral."

 

"Szóval nyugodt voltam. Tudtam, hogy nem volt büntető. Csak egy apró kontakt volt. Szóval nyugodt voltam, és nagyon boldog vagyok ettől a győzelemtől.''

 

 

Miután az Álmok Színházában Fabio Silvát kétszer is megállította, Andre többször is megmutatta minőségét a bemutatkozása során, és Matheus Cunha próbálkozásait is lenyűgözően hárította.

Ez is hozzájárult ahhoz, hogy végül a kamerunit a meccs emberének választották.

 

A korábbi Internazionale-játékosnak keményen meg kellett dolgoznia az első három pontjáért, ezért a 90 perc alatt mutatott erős mentalitást hangsúlyozta.

 

"A csapat a végén karaktert mutatott" - tette hozzá Andre.

 

"Megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk, jó játékosaink vannak, és hozzászoktunk ahhoz, hogy ezen a szinten teljesítsünk."

 

"Szóval komoly karaktert fogunk mutatni, de ez nem könnyű. Ahogy korábban is mondtam, meccseket játszunk, nagyon jó ellenfelekkel találkozunk, szóval boldog vagyok itt."

 

"Örülök a győzelemnek és örülök, hogy nem kaptam gólt."

 

Mivel a 2023/24-es szezon elején rengeteg kemény teszt vár a csapatra a Tottenham, a Nottingham Forest és az Arsenal ellen, Onana elmondta, hogy a szezon három ponttal való indítása tökéletes módja a kezdésnek.

 

"Ez nagyszerű és egyben fontos győzelem volt számunkra így kezdésként" - tette hozzá. "És az, hogy nem kaptunk gólt, ezt is szeretnénk fenntartani."

 

"De a nap végén a legfontosabb a győzelem."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!