Tottenham Hotspur 2-0 Manchester United

Nulla pont a Spurs otthonából. Mind támadásban, mind védekezésben nagyon sok hibával játszott a csapat, több gyenge egyéni teljesítmény sem segített a csapatnak.


Erik ten Hag nem húzott semmi meglepőt az első bajnoki kezdőcsapathoz képest, ugyanazzal a tizeneggyel kezdte a találkozót.

 

Az első lövésre két percet sem kellett várni, de Antony próbálkozása kapu fölé szállt, nem sokkal később pedig Garnacho kísérletét védte a hazaiak kapusa.

 

Közel az első 15 perc végéhez Rashford szerezhetett volna vezetést, de sajnos a támadó gyenge befejezést választott, maradt a 0-0.

 

A 23. percben Fernandes kapott labdát, a portugál zseniálisan tálalt Rashford elé, ám az angol fejese a kapu fölé szállt.

 

Két perccel később egy gyors kontra végén Kulusevski lőtt kapura, Onanának védenie kellett.

 

A 26. percben Rashford indult meg egy köténnyel, kiválóan tálalt Garnacho elé, aki kapura lőtt, de a labda lecsorgott Romeroról a kapu mellé. A VAR megnézte az esetet, de nem ítéltek büntetőt.

 

A 30. percben Son csodásan látta meg, hogy a tizenhatoson belül érkezett Sarr, akit meg is játszott, a bekk azonnal lőtt, Onana nagyot védett.

 

Hat perccel később a meccs talán legnagyobb helyzetét láthattuk, Shaw zseniális beadását Fernandes fejelhette kapura 8 méterről teljesen üresen, de sajnos "élére" pattant a labda, nagyon gyenge lett a kivitelezés.

 

A szerencse a United mellett állt a 40. percben, előbb Son átadása után Porro átlövése csattant a lécen, majd Sarr beadásába Shaw ért bele, akiről a labda a kapufáról visszapattant a mezőnybe, ahol aztán Martinez tisztázott végre.

 

Gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe, egy jó iramú első játékrészt láthattunk.

 

Hamar megszereztea vezetést a hazai alakulat, a 49. percben Kulusevskit nagyon hagyta mindenki, hogy a labdát egészen az alapvonalig vezesse, beadása megpattan egy védőn, a labda éppen Sarr elé pattant, aki 4 méterről a léc alá bombázott, megszerezte a vezetést a Spurs.

 

Másfél perc múlva centikre volt a United az egyenlítéstől; Antony a rá jellemző módon befelé tolta a labdát, majd tekert, a kapus verve volt, de a kapufa mentett helyette.

 

Az 52. percben remek hazai támadás végén Udogie lőtt 6 méterről, Onana lábbal hárított.

 

Négy perccel később jobbról érkező szabadrúgást fejelt kiválóan Casemiro, de Vicario a léc fölé tolta a labdát. Nagyon nagy helyzet volt.

 

Hatalmas védelmi hiba után Fernandes lőhetett 15 méterről, Vicario nagyot védett ismét.

 

Son elment Martinez és Varane mellett is,de szerencsénkre Shaw még ott volt és nagyon fontos blokkolást mutatott be a dél-koreai lövésénél.

 

A 60. perc környékén a hazaiak akkor kerültek a manchesteriek tizenhatosánal előterébe, majd belülre, amikor csak akartak. Bissouma is könnyedén elment Casemiro mellett, majd kapura lőtt, centikkel eltévesztette a célt szerencsére.

 

Mindkét menedzser cserékkel próbált frissíteni csapatán, ten Hag lehozta két sárga lapos játékosát is.

 

Sajnos a változtatásokkal nem hogy veszélyesebb, de inkább haloványabb lett a manchesteri alakulat, bő 10 percig a tizenhatoson belülre sem tudtak kerülni a Vörös Ördögök.

 

Ezután sem sűrűn került helyzetbe a United, sőt a gól a hazaiaktól jött; Perisic kapott jó labdát, kapu elé gurított, Davies érkezett, talán bele sem ért a labdába, nem úgy, mint Martinez, akiről a kapuban kötött ki a játékszer.

 

Nagyon döcögőssé váltak Fernandesék, szinte semmi veszélyt nem jelentettek a Spurs kapujára. Ten Hag semmilyen választ nem tudott adni a második gólra, a csapatmintha beletörődött volna a vereségbe.

 

A 99. percben Pellistri elleni szabálytalanság után jó helyről végezhetett el szabadrúgást Fernandes, de kapu fölé tekert. Nagyon nincs csúcsformában a portugál.

 

A Spurs megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, a United sajnos nagyon sok sebből vérzett ezúttal is.

 

 

Premier League, 2. forduló
Tottenham Hotspur 2-0 Manchester United
Tottenham Hotspur Stadium

 

Vezette: Michael Oliver

 

Spurs: Vicario - Porro(Emerson Royal 88.), Romero, van de Ven, Udogie(Davies 70.) - Sarr(Hojbjerg 76.), Bissouma - Kulusevski(Solomon 88.), Maddison, Son - Richarlison(Perisic 70.)
Nem használt cserék: Forster, Lo Celso, Sanchez, Skipp

 

United: Onana - Wan-Bissaka(Dalot 66.), Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Mount(Pellistri 85.) - Antony(Eriksen  66.), Fernandes, Garnacho(Sancho 66.) - Rashford(Martial 85.)
Nem használt cserék: Henderson, Vitek, Lindelöf, McTominay

 

Gólszerző: Sarr 49', Martinez 83' (öngól)

 

Sárga lap: Udogie, Bissouma illetve Wan-Bissaka, Antony, Fernandes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!