Valencia 0 - 1 Manchester United

Gyenge mérkõzésen egy kései góllal sikerült megszerezni a Manchester Unitednek idei elsõ idegenbeli gyõzelmét.


A Valencia bízott jó formájában, míg a vendég Vörös Ördögök az elsõ fordulóban mutatott játékukat szerették volna feledtetni szurkolóikkal.

Hazaiak a Cesar, Miguel, Navarro, Maduro, Mathieu, Pablo, Albelda, Costa, Mata, Dominguez, Soldado kezdõ 11-el léptek pályára, míg a Unitednél pályára lépõk névsora a következõ volt: Van der Sar, Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra, Carrick, Fletcher, Anderson, Nani, Park, Berbatov.

Hazai cserepadon Moya, Bruno, Topal, Aduriz, Feghouli, Fernandes, Ricardo Costa, a vendégeknél Kuszczak, Owen, Smalling, Hernandez, O'Shea, Macheda, Gibson ültek.

Kassai játékvezetõ sípjára a Valencia kezdhette meg a mérkõzést.

Nem igazán rontottak a vendégeknek, óvatos tapogatózással kezdõdött a meccs. Egészen a harmadik percig, mikor Berbatov húzódott ki bal szélre az ellenfél térfelén, megkapta a labdát, elindult befelé, két csellel lerázott két védõt, majd 18 méterrõl a hosszú felsõ sarkot célozta meg, de sajnos fél méterrel elvétette a célt, így nem született gól.

Mezõnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán voltak veszélyben, nagyon óvatos volt mindkét gárda. Látszott, nem akar egyikük sem hátrányba kerülni a mérkõzés ezen szakaszában, így szinte semmi kockázatos dologba nem ment bele senki.

A 15. percig kellett várni egy hazai helyzet félére. A United térfelének jobb szélérõl rúghatott szabadrúgást Costa, de csavarására senki nem érkezett és a labda a kapu elõtt elszállva hagyta el a játékteret.

Két percre rá Nani passzolt hosszan Carrick elé a saját 16-osa sarkától, aki csak becsúszva érte el a labdát, de pont Pablo elé tette azt, aki 19 méterrõl kapura lõtt, de fölé szállt a játékszer. Következõ percben egy balról beadott líbdát vétett el Van der Sar, de Soldado meglepetésében az üres kapu fölé fejelt.

 

 



A mérkõzés elsõ negyed órájában nem sikerült egyik csapatnak sem kaput találnia. Ez a tendencia sajnos a késõbbiekben is folytatódott. Egészen a 33. percig kellett várni a következõ helyzetig, de az sem a United részérõl érkezett. Pablo ment el jobb szélen Evra mellett könnyedén - a francia védõ annyi ellenállást tanusított, mint egy bólya - erõsen be is lötte Van der Sar kapuja elé, de lemaradt mindenki a beadásról.

A 35. percben a United végezhetett el jó helyrõl szabadrúgást. A hazai térfél bal szélén cselezgetett Carrick, két ember között belépett, de egyikük szabálytalanul állította meg. Nani tette le a labdát a szabadrúgáshoz, beadását az elsõ védõ a mezõnybe tisztázta. Ebben több lehetett volna!

Az elsõ félidõ lefújásáig nem is történt már semmi érdemleges, nagyon gyenge félidõt láthatott a közönség.

Második játékrészt a vendégek kezdték. A United kicsit feljebb tolta védekezését és próbált a középpályán több labdát szerezni, mint az elsõ félidõben. Azonban a kapuk sem részükrõl, sem az ellenfél részérõl nem voltak veszélyben egészen az 57. percig. Ekkor Fletcher ívelt Bebratov felé. A bolgár támadó kicsit kitolódott a bal oldalvonal felé, csodálatos mozdulattal vette le a magas labdát, védõjét lerázta és sikerült kapura lõnie, de kisodródott helyzetbõl ellõtt labdáját a Valencia kapusa bravúrral hárította.

Az látszódott, hogy az elsõ félidei óvatosság már nem volt jellemzõ egyik csapatra sem, bár még ebben az idõszakban sem arról szólt a játék, hogy helyzetet helyzet követett.

A hazaiaknál egyedül Soldado volt az a játékos, aki bármi veszélyt jelenthetett, de a védõk mindig a helyükön voltak.

63. percben épp az említett játékos próbált kiharcolni remek helyrõl szabadrúgást. A hazai 16-os elõterébõl próbált Rafaelrõl lefordulni, feldobta magát de a játékvezetõ nem fújt a sípjába.

Továbbra is inkább mezõnyben folyt a játék, a menedzserek cserékkel próbáltak frissíteni csapatukon.

A 77. percben a 2 perccel azelõtt beállt Fernandes lõtt 25-27 méterrõl kapura, Van der Sar szögletre tornázta a kemény löketet. Visszajátszásból kátszott, hogy kapu mellé szállt volna a labda.

Sir Alex Ferguson változtatott csapatán, Anderson helyett jött Javier Hernandez.

84. percben helyzetbe is kerülhetett a fiatal mexikói. Nani elsõ sikeres kiugratását követõen kerülhetett Chicharito helyzetbe, de nagyon kisodródott és az alapvonalról már csak a kapu elé próbálta belõni a labdát, de a hazai kapus fogta.

Újabb csere a vendégeknél. Bebratov le, Macheda pályára. Ferguson húzása bevált, az olasz elsõ labdaérintésébõl gólpasszt adott.

Nani ment el jobb szélen, passzolt Kikonak, aki az ellenfél tizenhatosának sarkánál járt, látta csatártársát, oda is passzolt a mexikó tehetségnek, aki remek labdaátvétel után ballal, 14 méterrõl kilõtte a bal alsó sarkot. 0-1, vezet a United!

 

 



Ekkor várható volt, hogy a Valencia odaszögezi a Vörös Ördögöket saját kapujuk el, de nem igazán lett így. Meddõ mezõnyfõlényben játszottak, tartották a labdát, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

93 perc játék után Kassai Viktor lefújta a mérkõzést!



Bajnokok Ligája, C csoport

Valencia 0 - 1 Manchester United
(0 - 0)
Valencia, Mestalla,52689 nézõ
Játékvezetõ: Kassai Viktor

Valencia: Cesar, Miguel, Navarro, Maduro, Mathieu, Pablo, Albelda(86.Topal), Costa(75.Fernandes), Mata, Dominguez(59.Aduriz), Soldado


Manchester United: Van der Sar, Rafael Da Silva(92.O'Shea), Ferdinand, Vidic, Evra, Carrick, Fletcher, Anderson(77.Hernandez), Nani, Park, Berbatov(85.Macheda)

Gólszerzõ: Hernandez 85.


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!