Onana: Felelősséget kell vállalnunk

Andre Onana kijelentette, neki és Manchester Unitedes csapattársainak is felelősséget kell vállalniuk, miután a Vörös Ördögök vereséget szenvedtek a Tottenhamtől a szezon első idegenbeli bajnoki mérkőzésén.


Pape Sarr találata és Lisandro Martinez öngólja 2-0-s hazai sikert jelentett szombaton este a Tottenham Hotspur Stadiumban.

 

Onana, aki első manchesteri tétmérkőzését kapott gól nélkül hozta le hétfőn este a Wolves ellen 1-0-ra megnyert szezonnyitón, úgy érezte, a Tottenham nem volt jobb a Unitednél, de csalódott volt, hogy a vendégek nem tudták gólokra váltani a kidolgozott lehetőségeiket - különösen az első félidőben.

 

"Nem gondolom, hogy jobbak lettek volna nálunk" - kezdte a kapus a Sky Sportsnak a lefújást követően.

 

"Voltak hibáink a második játékrészben, de a futball nem mindig csak egy félidőről szól."

 

"Szerintem nagyon jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki. Természetesen sajnos a gólszerzés nem jött össze és szerintem ez meghatározó jelentőségű volt számunkra. Ha eredményesek tudtunk volna lenni az első félidőben, akkor biztosan más mérkőzést játszottunk volna."

 

"A futball a gólszerzésről szól, különösen ha egy jó ellenféllel mérkőzöl meg. Voltak nagy helyzeteink, amiket nem tudtunk gólokra váltani, így a végén ennek megfizettük az árát. De nyugodtnak kell maradnunk, továbbra is keményen kell dolgoznunk és ha továbbra is tartjuk az irányt, ahova tartunk, akkor a végén egy jó szezonunk lesz."

 

 

Onana elfogadja, hogy a hibák részei a játéknak, de elismerte, hogy magába is fog nézni, amikor azt analizálja, hogy mi történt az észak-londoni összecsapáson.

 

"Szerintem vétettünk néhány hibát és egy jó ellenféllel szemben ezért megfizethetsz" - tette hozzá a kameruni portás.

 

"Azt is gondolom, hogy az első félidőben jobbak voltunk [mint a Tottenham], ahol eldönthettük volna a találkozó sorsát. Azonban akkor nem tudtunk gólt szerezni."

 

"Szóval vissza kell majd tekintenünk erre a mérkőzésre és a hibáinkra kell koncentrálnunk. A nap végén minden egyes elveszített mérkőzés és bekapott gól valakinek a hibájából történik."

 

"De azt is fontos kiemelni, hogy ezeket együtt követjük el. Mi egy nagy klub vagyunk, így vállalnunk kell a felelősséget. Kezdve magammal, én pedig tudom, hogy mit kell tennünk. Szerintem a következő meccsen jobbak lehetünk."

 

A manchesteriek szeretnének majd azonnal talpra állni, amikor jövő szombaton a Nottingham Forestet fogadják hazai pályán, Onana pedig magabiztos, hogy a Unitednél továbbra is ragaszkodni fognak az alapértékeikhez a találkozót megelőzően.

 

"Én nagyon pozitív vagyok."

 

"Nyugodtnak kell maradnunk, hinnük kell és folytatnunk kell a megkezdett munkát. Tudom, hogy sikerülni fog elérnünk a célunkat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!