Heaton megalkotja a tökéletes United játékost

A Manchester United kapusa, Tom Heaton különböző játékosok tulajdonságait felhasználva vállalta a kihívást, hogy megalkotja a tökéletes labdarúgót a United számára.


Mióta 2021. júliusában visszatért az Old Traffordra - a klubnál töltött második időszakára - Heaton a tehetségek széles skálájával van körülvéve, és a csapattársaival való mindennapos edzés Carringtonban rengeteg inspirációt adott neki ehhez a szórakoztató játékhoz.

 

Nézzük, hogy a tapasztalt kapus mely csapattársait választotta a játék különböző területein...

 

JOBB LÁB: MARCUS RASHFORD

Tom szerint: "Komoly minőség van bennünk, de ha mindenáron választanom kell, azt hiszem, Rashy jobb lábát mondanám. Pusztán az ereje miatt, amit képes vele kifejteni. Ha lövésre készül, általában a srácok kitérnek az útjából, mert egy rakéta érkezik. Képes lőni, és általában elég jó minőségben és pontossággal, így nehéz védeni."

 

BAL LÁB: LUKE SHAW

Tom azt mondja: "Ott van Antony, aki a bal lábával jön befelé, Amad, aki kölcsönből tért vissza, és Licha is bal lábas. De én Luke-ot választom. Amióta visszatértem a klubhoz, hihetetlenül jó a bal lába. Láttuk, hogy az elmúlt szezonban a balhátvéd mellett a középpályán is bevethető volt."

 

SEBESSÉG: MARCUS RASHFORD

"Rashy úgy megy el az emberek mellett, mintha ott sem lennének, úgyhogy őt mondanám. Azza [Aaron Wan-Bissaka]... nem sok ember megy el Azza mellett, ő nyilvánvalóan gyors. De egy kettejük közötti sprintversenyben úgy képzelem, hogy Rashy éppen csak, de megelőzné őt."

 

BEFEJEZÉS: ANTHONY MARTIAL

"Számomra valószínűleg Anthony Martial lenne az: tud csavarni, tud kapásból és erővel lőni, és át is tud emelni téged. Megvan benne az a higgadtság, az a fajta nyugalom a kapu előtt, ami megnehezíti a kapus dolgát. Kapusként nagyon gyakran azt akarod, hogy a támadók korán lőjenek vagy kényszerítsd őket valamire, de Anthonyt nagyon nehéz befolyásolni, így amikor kapura lő, az általában a hálóban köt ki."

 

 

FEJELÉS: HARRY MAGUIRE

Tom szerint: "Szerintem Harry a legtöbb játékost legyőzi a levegőben, és jó a rögzített helyzetekből adódó beadások alkalmával. Vitathatatlan, hogy amilyen jó, én arra ösztönözném, hogy több gólt szerezzen. Védekezésben ritkán látod őt legyőzve a levegőben egy hosszú labda után vagy egy pontrúgásból. Emiatt Harry lenne a választásom."

 

PASSZOLÁS: CHRISTIAN ERIKSEN

"A klub összes középpályása top ebben: Christian, Casa, Bruno, rengetegen, az összes középpályás. Mason Mount is ebbe a kategóriába tartozna. De azt hiszem, a technikája, a bal és a jobb lába miatt valószínűleg Christiant mondanám."

 

SZERELÉS: LISANDRO MARTINEZ

"Ez vagy Licha vagy Casa lenne. Tudod, hogy Casa imádja a szereléseket a középpályán, láttuk, hogy belerepül néhányba. De azt hiszem, Lichat választanám, mivel középső védőként kicsit gyakrabban csinálja. Azzal az agresszivitással és szívóssággal, amit a szerelései során mutat, valamint a testi erejének használatával, első osztályú."

 

EGYÉNI KÉPESSÉGEK: ANTONY

"Ez valószínűleg vagy Antony vagy Amad lenne. Nyilvánvalóan mindketten nagyon technikás játékosok. A súlypontjuk és az egyensúlyérzékük hihetetlen. Behátrálnak az ellenfelek, és kibillentik őket az egyensúlyukból, szóval nehéz választani kettőjük közül. Ők azok a fajta játékosok, akik leültetnek téged, folyamatosan cseleznek körülötted, és néha hülyét csinálnak belőled, szóval figyelned kell ezekre a trükkös játékosokra! Azt hiszem - valószínűleg csak azért, mert eddig egy kicsit többet láttam belőle - jelenleg Antony-t választanám."

 

MENTALITÁS: RAPHAEL VARANE

"Természetesen nem játszhatsz a Manchester Unitedben anélkül, hogy mentálisan ne lennél erős, szerintem ez nagyjából az egész csapatra igaz. De én Raphara szavazok, tekintettel arra, amit a múltban más kluboknál tett, és a teljesítményére, amióta itt van. Nagyon erős mentalitással rendelkezik, ahogyan dolgozik, ahogyan teljesít minden mérkőzésen, amit játszik, bármit is csinál nap, mint nap. Nem masszívan szókimondó, de amikor beszél, az emberek általában figyelnek rá."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!