Rashford meghatározó szerepe a United fordításában

A Manchester United fordítás után szerzett győzelme a Nottingham Forest ellen természetesen csapatmunka volt, de ahogy a statisztikák is mutatják, Marcus Rashfordnak komoly hatása volt erre.


Nem volt meglepő, hogy a csapatkapitány, Bruno Fernandes lett a meccs embere, miután többek között Casemiro egyenlítő góljában is szerepet játszott, valamint a győztes büntetőt is ő lőtte be.

 

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni Marcus szerepét a drámai fordításban, amikor a Vörös Ördögök 3-2-es győzelmet arattak az Old Traffordon.

 

Miután a szezon első két meccsén középcsatárként játszott, a Forest ellen 10-es számú játékosunk visszatért kedvenc szerepébe a bal szélre, Anthony Martial pedig csatárként kezdett. A Forest gyorsan, mindössze négy perc alatt 2-0-ra elhúzott, és a visszakapaszkodás komoly energiákat követelt a Vörös Ördögöktől, amit Rashford segített megadni.

 

Az angol csatár mindig is veszélyt jelentett a tempójával, és „direkt” játékával Serge Aurier oldalán, amikor egy pontos, lapos labdát adott a kapu előterébe, amit Christian Eriksen ügyesen elpattintott Matt Turner mellett a 17. percben.

 

Ez volt a visszatérés kezdete.

 

Marcus másik említésre méltó közreműködése egy hasonló szituációból származott a második félidőben, amikor a büntetőterületen belül egy-az-egyben megverte Danilot, aki szabálytalanul állította meg, a jogosan megítélt pontrúgást pedig Bruno értékesítette, végleg eldöntve ezzel az izgalmas mérkőzést.

 

 

RASHFORD ÖSSZESÍTETT SZÁMAI

Marcus 51-szer ért labdához a több mint 90 perc alatt, amíg a pályán volt, ebből hatszor az ellenfél térfelén.

A 33 passzából 28-at sikeresen abszolvált, ez 85%-os passzpontosság, 23 passzából 19 sikereset a támadó-harmadban, és két kulcspassz is a nevéhez fűződik.

A csatár emellett három párharcot is megnyert a földön, és háromból kettő csele sikeres volt.

 

A United-szurkolók és Erik ten Hag is reméli, hogy ezek a lenyűgöző számok a szezon során is folytatódnak, mivel a tavalyi szezon legjobb góllövője igyekszik tovább javítani a játékán.

 

A Vörös Ördögök számára legközelebb egy nehéz teszt következik az Arsenal otthonában, amely mindig pozitív személyes emlékeket idéz fel Marcus számára, miután 2016. februárjában, a Premier League-ben való debütálásakor kétszer is betalált az Ágyúsok ellen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!