Rashford újabb díjat kapott

Marcus Rashford, a Manchester United támadója lett a „PFA Év Játékosa” a 2022/23-as idényben.


Ez a legújabb elismerés, amelyet a PFA éves díjátadóján jelentettek be kedd este, mindössze néhány nappal azután, hogy Rashford teljesítménye komoly hatással volt a Vörös Ördögök Nottingham Forest elleni izgalmas, 3-2-es győzelemére.

 

Ez is hozzáadódik tehát a tavalyi szezon végén elért két korábbi díjához, amikor is az akadémián végzett játékost a United szurkolói „Sir Matt Busby Év Játékosának” választották, és a csapattársak szavazatai alapján is ő lett az „Év Játékosa”.

 

Támadónk az elmúlt idényben remek formában játszott Erik ten Hag csapatában, és 30 gólt szerzett karrierje csúcsán, miközben a United a harmadik helyen végzett a Premier League-ben, és megnyerte a Ligakupát.

 

A szezon befejeztével Rashford csatlakozott a Manchester City játékosaihoz, Erling Haalandhoz és Kevin De Bruyne-hoz, akik a PFA szurkolói díjának jelöltjei közé kerültek, az Arsenal párosa, Bukayo Saka és Martin Odegaard, valamint a Tottenham korábbi kiválósága, Harry Kane társaságában.

 

A kétségtelenül szoros szurkolói szavazást követően Rashford került ki győztesen.

 

Marcus diadalával ő az első Vörös Ördög, aki 2010 óta elnyerte ezt az elismerést, amikor is Wayne Rooney korábbi, 2006-os sikere után másodszor is megkapta azt.

 

A PFA Fan's Player's of the Year díj 2001-es alapítása óta rajtuk kívül Cristiano Ronaldo diadalmaskodott ebben a kategóriában United játékosként.

Ronaldo két egymást követő évben, 2007-ben és 2008-ban is a legjobbnak bizonyult.

 

 

Rashford júliusban írt alá új szerződést a Uniteddel, és világossá tette ambícióit.

 

"Biztosíthatom, hogy mindent beleadok, hogy a csapat elérje azt a szintet, amire képesek vagyunk, és ugyanezt az elszántságot érzem az öltözőben is" - mondta. "Nem is lehetnék izgatottabb a jövőre nézve a holland menedzser irányítása alatt.”

 

Ha a Vörös Ördögök elérik azokat a célokat, amelyekről beszélt, akkor az egyéni sikerek esélye is nőni fog. És ha a 25 éves játékos hétvégi, Forest elleni teljesítményét fenn tudja tartani, akkor 10-es számú játékosunk ugyanolyan meghatározó lehet ebben az idényben, mint az előző szezonban volt.

 

Gratulálunk a díjhoz, Marcus!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!