Megkapták mezszámaikat az újonnan érkezők

A nyári átigazolási időszak lezárását követően a United frissítette mezszámainak listáját a 2023/24-es idényre vonatkozóan.


A kapus, Altay Bayindir, a két védő, Jonny Evans és Sergio Reguilon a piac utolsó napján írtak alá, ahogy a marokkói középpályás, Sofyan Amrabat is, velük pedig egyelőre véglegessé vált a csapat névsora Ten Hag második szezojára.

 

A menedzser pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Bayindir, Reguilon és Evans ott lesznek az Arsenal elleni bajnokin az Emirates-ben, valamint a sérüléséből felépülő dán csatár, Rasmus Hojlund is bevethető.

 

Az Ágyúsok elleni összecsapás előtt nyilvánosságra hozták Garnacho és Hojlund új mezszámát, valamint az átigazolási időszak utolsó napján érkezőkét is.

 

Rasmus megkapta a 11-es számú mezt első szezonjára, ezt a számot a dán válogatottban is viseli, klubcsapatban viszont még soha nem került a mezére, legalább is felnőtt szinten, ugyanis Koppenhágában az U19-es csapatban ez volt a száma. 

 

Garnacho az első teljes szezonja óta a 49-s számmal játszott, előtte 70-es volt a 2022-es debütálásakor. Ettől az idénytől viszont az argentin tehetség lesz a 10. játékosa a Unitednek, aki a 17-es számot viseli. Ezt egészen eddig a nyárig 5 éven keresztül Fred birtokolta, aki augusztusban a Fenerbahce csapatához távozott, előtte pedig Nanit, Daley Blindet, illetve a Vörös Ördögök legendás csatárát, Andy Cole-t láthattuk benne.

 

Az átigazolási időszak utolsó napján elsőként bejelentett Altay Bayindir rögtön megkapta az 1-es számú mezt. A török hálóőr a 2020/21-e szezontól kezdve viselte már az 1-est és alkalmanként a válogatottban is. Most pedig a United nagyjaihoz, De Gea-hoz, Petter Schmeichelhez és Edwin van der Sar-hoz csatlakozik, akik korábban ezzel a számmal játszottak.

 

 

Reguilon, aki kölcsönbe érkezett a Tottenhamtől a 2023/24-es szezonra a 15-ös számot kapta. A spanyol védő eddigi pályafutása során még soha nem viselte ezt a számot, melyben legutóbb a szintén kölcsönben játszó Marcel Sabitzer volt látható.

 

Miután Evans aláírta 1 éves szerződését stílusosan a 35-ös számú mezt kapta. Nem csak a kora miatt (Evans 35 éves) érdekes és különleges számára ez a szám, hanem azért is, mert a United Akadémiáján is ezt viselte, a felnőtek között pedig a 4-es, 23-as és 6-os is volt az övé 2007 és 2014 közöt.

 

A legutolsó érkező, Sofyan Amrabat mezszámát még nem tudjuk, az majd csak regisztrációjának befejezését követően lesz kihirdetve.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!