Arsenal 3-1 Manchester United

Közel járt a győzelemhez a United, ám végül az egy pontot sem sikerült megszereznie ten Hag csapatának.


Nem valószínű, hogy sok szurkoló ilyen kezdpre számított a Unitedtől, de legalább már a padon láthattuk Hojlundot és friss érkezőket is.

 

Lassan indult a találkozó, bár az Arsenal próbált irányítani, azonban helyzetek egyik oldalról sem jöttek egészen a 12. percig, amikor balról érkező beadás manchesteri védőről került Havertz elé, aki hatalmas helyzetben elképesztően suta megoldást kvitelezett.

 

A 19. percben Saka szögletét Rice fejelte üresen, de kapu fölé bólintott 8 méterről.

 

A 27. percben a semmiből megszerezte a vezetést a United! Eriksen szerzett labdát a tizenhatos előterében, megindult előre, a félpályánál csodás átadással indította Rashfordot, aki betört a tizenhatosra és kilőtte a hosszút, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Egy percig tartott az öröm, bal oldalon vezetett támadást a hazai alakulat, Martinelli látta, hogy Odegaard érkezett a második hullámban, sikerült is megjátszania társát, aki remekül eltalált lövéssel egyenlített.

 

A 32. percben Rashford tálalt Dalot elé, aki visszalőtte a labdát, Fernandes letette Eriksennek, a dán lövését Havertz blokkolta szögletre. 

 

Egy kis szerencsével nem akadt meg egy támadásunk , mely végén Rashford lőtt 22 méterről, nagyon kapu mellé.

 

Bár összességében a hazaiaknak volt több lövésük, ezek közül nem sok jelentett veszélyt. A United többet birtokolta a labdát, többet passzolt, de a vendégek sem igazán dolgoztatták meg Ramsdale-t, így igazságosnak mondható döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

 

Fordulás után a United térfelén járt inkább a labda, de a manchesteri védelem minden lövést blokkolni tudott. 

 

Az 54. percben Fernandes passza után Martial lőtt kapura, a kapus hárított, a kipattanó éppen Rashford elé került, aki 10 méterről lőtt, de ezt is védte Ramsdale. 

 

Öt perccel később Havertz tört be a tizenhatosra Wan-Bissaka és Casemiro között, elesett, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Azonban a VAR vizsgálta az esetet, ki is hívták Taylort, aki megnézte az esetet és változtatott korábbi ítéletén.

 

Odegaard tologatta a labdát, majd kapura lőtt, de nagyon gyenge kísérlet volt ez tőle.

 

A 68. percben trükkös szögletvariáció végén Martinelli lőtt 19 méerről a bal kapufa mellé, Onana rajta volt.
 

A 72. percben Rashford bolondot csinált White-ből, próbálta megjátszani a csereként beálló és debütáló Hojlundot, azonban a védők ha nehezen is, de megoldották a problémát.

 

Két perccel később az angol támadó lőtt kapura, egy védőről szögletre pattant a labda.

 

A 81. percben megszerezhette volna a vezetést az Arsenal; Saka bújt ki a védők között egy jobbról érkező labdára, 6 méterről lőtt, Onana hatalmasat hárított.

 

A 88. percben zseniális passzolgatások végén Garnacho lépett ki és magabiztosan lőtte ki a bal alsót, 2-1 a Unitednek! Gondolhattuk másodpercekig, de sajnos les volt, így maradt az 1-1.

 

A ráadás perceiben nagyon beszorultak a manchesteriek, foggal-körömmel védekeztek Evans-ék. De sajnos nem bírták ki. Egy szöglet átszállt a hosszúra Rice-hoz, aki laposan lőtt, Onana beleért, de nem tudott hárítani.

 

Sőt, a 101. percben egy kontra végén Jesus lőtt könnyedén a kapuba Onana mellett, beállítva a 3-1-es végeredményt, ez így csúnya.

 

Ten Hagnak továbbra sem megy idegenben a top csapatok ellen.

 

 

Premier League, 4. forduló
Arsenal 3-1 Manchester United
The Emirates Stadium

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko(Tomiyasu 77.) - Odegaard(Jorginho 99.), Rice, Havertz(Vieira 77.) - Saka, Nketiah(Jesus 77.), Martinelli(Nelson 90.)
Nem használt cserék: Raya, Kiwior, Smith Rowe, Trossard

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Lindelöf(Evans 84.), Martinez(Maguire 67.), Dalot - Casemiro, Eriksen - Antony(Garnacho 85.), Fernandes, Rashford - Martial(Hojlund 67.)
Nem használt cserék: Bayindir, Gore, Mejbri, Pellistri, Reguilon

 

Gólszerző: Odegaard 28', Rice 96', Jesus 101' illetve Rashford 27'

 

Sárga lap: Saka, Jesus illetve Lindelöf, Martinez, Onana

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!