Korábbi kapitányunk dicsérte Garnachot

A Manchester United korábbi csapatkapitánya, Antonio Valencia úgy véli, Alejandro Garnacho "napról napra jobb", miután teljes értékű tagja lett Erik ten Hag első csapatának.


A 19 éves játékos még nem talált be ebben a szezonban, de a 2022/23-as idényben remekül szerepelt, és megszerezte első trófeáját is, amikor a Vörös Ördögök megnyerték a 2023-as Ligakupát a Wembleyben.

 

Alejandro öt alkalommal talált a hálóba, és ugyanennyi asszisztot is jegyzett, valamint kiérdemelte az argentin válogatott meghívóját is, mivel a fejlődése rohamléptekben mérhető.

 

Valencia, aki 2009-től tíz évet töltött az Old Traffordon, és a 2018/19-es szezonban a csapat kapitánya volt, elismeri, hogy lenyűgözte, amit eddig Garnachotól látott.

 

"Garnacho emelte a szintjét. Napról napra jobb lesz" - mondta Antonio nemrég a klubsajtónak.

 

"Kedvelem őt, és a szurkolók is látni akarják őt játszani. Mindenki azt akarta látni, hogy pályára lép (a Wolves ellen az előző szezon végén). Tudtuk, hogy sérülésből érkezik, de nagyon jól szállt be a meccsbe."

 

"Nagy energiával vette fel a játék ritmusát. Megváltoztatta a mérkőzés képét, hiszen azért jött be, hogy nyomást gyakoroljon, erre volt szüksége a csapatnak."

 

Az pokoli tempójáról és intelligens cseleiről ismert Alejandrot Erik ten Hag menedzser néha csereként használta, hogy segítsen megnyújtani a játékot, amikor az ellenfél védői kezdenek fáradni.

 

Ez a taktika a Wolves elleni, májusi találkozón is beigazolódott, amikor az argentin a kapu felé száguldott, miután Bruno Fernandes indította őt, és a tinédzser remekül lőtt a  kapuba a Stretford End előtt.

 

 

Mivel aznap az Old Traffordon is jelen volt, Valencia úgy véli, hogy egy Garnacho kvalitású játékos a mérkőzések utolsó szakaszában sokat segíthet a Vörös Ördögöknek.

 

"Szükségük volt valakire, akinek megvan ez az energiája, hogy bejön, magasan nyomást gyakorol a pályán, arra törekszik, hogy gólt szerezzen és asszisztokat adjon" - tette hozzá a korábbi ecuadori válogatott, aki 2021. májusában vonult vissza a profi labdarúgástól.

 

"Szóval megváltoztatta a mérkőzés képét. Tetszett, ahogy bejött. Szóval a klub szurkolójaként nagyon örültem, hogy a pályán láthattam őt."

 

"Reméljük, hogy hamarosan visszatér erre a szintre, és hihetetlen meccseket tud játszani, mert szükségünk van rá."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!