Ferguson élvezi a spanyolországi gyõzelmet

Sir Alex Ferguson csakis elismerõ szavakkal tudta illetni Javier Hernandezt, aki jött, látott, gyõzött alapon csereként beállva gyõztes gólt szerzett tegnap a Valencia ellen.


Mikor már úgy tûnt, hogy a Manchester United egymás után kétszer is döntetlent ér el a Bajnokok Ligája csoportkörében, jött az ifjú, csereként beállt mexikió támadó, és a 85. percben megszerezte a Vörös Ördögök második gyõzelmét jelentõ gólt, 18 spanyol ellenfél ellen idegenben megvívott mérkõzésükön.

 

 

 

 

"Szerintem Chicharito törte fel az elõttünk tornyosuló falat. Behatolt az ellenfél védelme mögé, erre pedig már nagyon szükségünk volt a mérkõzés késõi szakaszához érve" - mondta Sir Alex.

 

"Nagyszerû eredményt értünk el, itt soha nem könnyû játszani. Hosszú idõn keresztül pocsék mérleggel rendelkeztünk spanyol csapatok ellen, de mindent összevetve nagyon jó, hogy gyõzni tudtunk."

 

"A második félidõben egyértelmûen feljavultunk, többször tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Nekünk is azonban helyén kellett lennie a védelemnek, hiszen idegenben, egy ilyen ellenfél ellen nem szabad kihagyni egy másodpercre se. Én nem is emlékszem nagy hazai helyzetekre. Nagyon jó játékot játszottak, állandóan rengeteg játékosuk ott ólálkodott a tizenhatos körül, ami azért nagy veszélyt rejtegetett magában."

 

Kicsivel több mint 10 perc volt a mérkõzés lefújásáig, amikor a skót menedzser úgy döntött, a fiatal erõknek szavaz bizalmat, és pályára küldte Chicharitot, illetve Federico Machedat. Döntése szinte azonnal kifizetõdött, hiszen az Anderson és Berbatov helyére beálló friss csatárok nem sokkal beállásuk után megszerezték a három pontot érõ vezetést.

 

"Ez volt Anderson elsõ mérkõzése ilyen szinten kezdõként hosszú idõ után, úgyhogy tudtam elõre, hogy a vége elõtt le fogom cserélni, csakúgy, mint Berbatovot, aki nagyon nagy munkát végzett az ellenfél védõinek örlésében. A változtatás bejött, energia, és sebesség költözött a csapatba, ami aztán meghozta a gyümölcsét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!