Onana: Nem csak a lábmunkám miatt vagyok itt

Andre Onana izgatottan, magabiztosan és fókuszáltan készül első Bajnokok Ligája mérkőzésére azóta, hogy David de Gea-t váltotta a Manchester United első számú kapusaként.


A kameruni válogatott portás döntőt játszott a legrangosabb európai kupasorozat előző szezonjában, ahol végül ezüstérmesek lettek az Internazionale-val, most pedig készen áll, hogy új klubját segítse, amikor egy kőkeménynek ígérkező csoportkör nyitómérkőzésen a Bayern München ellen lépnek pályára idegenben.

 

Onana kedden este menedzsere, Erik ten Hag oldalán ülve vett részt a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón és ennek keretében válaszolt a képességeire, a Harry Maguire-rel való viszonyára és a potenciális januári Afrikai Nemzetek Kupája részvételére vonatkozó kérdésekre...

 

Andre, nagyon jól indult a Manchester Unitedes időszakod. A szurkolók nagy elismeréssel beszélnek a szenvedélyedről. Az pedig külön extra várakozást jelent irányodba, hogy a Manchester Unitednél több, mint egy évtizedig alapembert, sokak által legendaként tisztelt David de Gea-t váltottad. Jól kezeled ezt?

"Nos, én egy nagyon szenvedélyes játékos vagyok, aki nagyon sokat vár el a játékostársaitől, az előtte játszó védőktől. De mint mindig is mondtam, együtt vagyunk ebben az egészben. Nagyszerű dolog, hogy ennek a hatalmas klubnak a részei lehetünk. A Manchester United egy lenyűgöző klub, hihetetlenül nagy. Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Nem könnyű Davidot váltani a kapusposzton. De persze minden tőlem telhetőt meg fogok tenni érte. A szezon kezdete nem úgy sikerült, ahogy akartuk, de hiszünk benne, hogy jobb időszak fog következni, sikerül majd a magunk javára fordítani a helyzetet, én pedig ebben eléggé magabiztos vagyok. Tudom, hogy minden rendben lesz.

 

Említetted korábban a csapattársaiddal kapcsolatos elvárásaidat. Nagyon nagy figyelmet kapott, amikor a klub színeiben játszott első mérkőzéseden, Las Vegasban volt egy eseted, vagy vitád Harry Maguire-rel, amikor hevesen reagáltál egy hibájára. Meglepett, hogy mennyire a középpontba kerültél ezáltal? Te ilyen vagy amúgy is és ha egy csapattársad hibát követ el, akkor mindig így reagálsz?

"Nem, Harry egy nagyon jó srác. Nagyon jó a kapcsolatom vele. Még ma reggel is beszélgettem vele, mielőtt a repülővel útra keltünk volna Münchenbe. Azt pedig, hogy mi történt, rögtön a mérkőzést követően elmagyaráztam. Nem hiszem, hogy nagy fontosságot kellene tulajdonítanunk a történteknek. Nagy fiúk vagyunk, ami pedig a pályán történt az ott is marad. Harry-vel nagyon jó a kapcsolatom."

 

 

Andre, tudjuk, hogy a hátulról való építkezésekben való részvételedről vagy ismert. Kapusként is nagyon jó vagy lábbal. Mennyire fontos számodra, hogy ennek ellenére megmutasd, ennél többet is tudsz? Te egy nagyon jó kapus vagy. Jó vagy a magasan érkező labdák lehúzásában. Uralod a tizenhatos területét. Zavarónak találod és úgy érzed, minden egyes alkalommal bizonyítanod kell, hogy nem csak lábbal vagy jó, hanem ennél többet is tudsz?

"Nos, nem hiszem, hogy a lábbal való képességeim miatt lennék itt! A múltam magáért beszél. De mint mindig is mondtam, a csapat a legfontosabb. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk, nekem pedig alkalmazkodnom kell a csapathoz. Ha a csapatnak arra van szüksége, hogy jó legyek lábbal, akkor jó leszek. Ha a csapat mélyen behúzódva vagy éppen magasan feltolva játszik, én akkor is mindenek előtt kapus vagyok. Nekem a labdákat kell kivédenem. Ezért vagyok itt. És mindannyiunknak előrébb kell lépnie. Mint az elején is mondtam, nem kezdtük jól a szezont, de elég magabiztos vagyok abban, hogy minden rendbe fog jönni. Izgatott vagyok a holnapi este miatt, fontos mérkőzés lesz számunkra. Kulcsfontosságú. És amikor azt látom, hogy a csapat miként működik és dolgozik ezen a héten, attól nagyon magabiztos és izgatott vagyok."

 

Gratulálunk, hogy sikerült kivívnod Kamerunnal az Afrikai Nemzetek Kupája részvételt. Az érdekelne, hogy miként fogod kezelni azt a helyzetet, ha meghívást kapsz a tornán való részvételre?

"Ha meghívást kapok? Még nem tudjuk, hogy így lesz-e, olyan dologról pedig nem tudunk beszélni, amiről nem tudunk. Lássuk meg, hogy mi fog történni a következő hónap során. De most azért vagyunk itt, hogy a Bayern München ellen játszunk. Ez egy fontos meccs számunkra és most mindennél fontosabb, hogy maximális fókusszal a holnapi meccsre koncentráljunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Bayern München - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportkör, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!