Burnley 0-1 Manchester United

Egy gól döntötte el a ma esti bajnokit. Ez a meccs már hozott néhány olyan jelenetet, amit el lehet várni a mindenkori Manchester Unitedtől, de összességében még van hova fejlődni.


Nem megszokott időpontban kellett pályára lépnie Erik ten Hag csapatának a bajnokságban, szombat este a Burnley-hez látogattak a Vörös Ördögök.

 

Manchesteri helyzetekkel indult a találkozó, előbb Rashford lövését blokkolta a hazai védelem, majd Fernandes kísérleténél védett a Burnley kapusa .

 

A 10. percben szép hazai támadás futott a jobb szélen, remek beadás után Amdouni fejese szállt kapu felé, Onana nagyot hárított.

 

Hat perc elteltével hatalmas gólszerzési lehetőséget alakított ki a Burnley, ezúttal is Amdouni kapott kiváló passzt, nem volt lesen, de lövése a kapufáról visszapattant a mezőnybe. 

 

Sajnos az első 20 perc alatt mutatott manchesteri játék nem volt mondható ígéretesnek, alig volt a labda Rashfordéknál és a kaput inkább a hazaiak támadták.

 

A 25. percben Reguilon szögletét Evans közelről a kapuba fejelte, azonban VAR után elvették a találatot, Hojlund ugyanis lesen volt, maradt a 0-0. Sajnos jogos volt az ítélet.

 

Fernandes nagyon nem élt a pályán, Rashford továbbra sem tudott elmenni védője mellett, Hojlund alig kapott labdát, nagyon sok hibával játszottak a rekordbajnok játékosai, így nem is lehetett várni, hogy komoly lehetőségekkel dolgoztassuk meg Traffordot.

 

A 42. percben Ramsey tekert kapura 20 méterről, Onana biztosan hárított.

 

Az első félidő utolsó pillanataiban a semmiből felbukkant Fernandes, aki Evans csodás felívelését lőtte kapásból a hosszú alsóba, 1-0 a Unitednek!

 

Fordulás után a Vörös Ördögök előtt adódott az első komoly lehetőség, Dalot lőtt kapu elé, de Hojlund lemaradt a beadásról.

 

Ismét a hazaiak birtokolták többet a labdát, de nem sok veszélyt jelentettek Onana kapujára.

 

Hármas cserét hajtott végre Kompany, Ami után nem sokkal később épp az egyik cseréje került helyzetbe, de Onana kiválóan lépett ki a kapujából és védett.

 

Brutális mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, a United a kotrákban bízhatott, lett is volna egy remek lehetőség a 82. percben, de Hojlund röviden passzolt Rashfordhoz, ráadásul talán jobb lett volna a jobb oldalon felfutó Fernandest megjátszani.

 

Hazai szöglet szállt a kapu elé, Berge ugrott a legmagasabbra, de szerencsére kapu fölé bólintott.

 

A 85. percben Rashford kapott jó labdát, amivel megindult, de sokan visszaértek és blokkolni tudták.

 

A 90. percben Fernandes iramodott előre, okosan tálalt Hojlund elé, aki 13 méterről lőtt, de a védelem blkkolni tudott.

 

A ráadás utolsó pillanataiban hazai szabadrúgás után Benson lőtt 15 méterről, Onana védett, így a Vörös Ördögök megtartották előnyüket és megnyerték a találkozót.

 

 

Premier League, 6. forduló
Burnley 0-1 Manchester United
Turf Moor

 

Vezette: Tony Harrington

 

Burnley: Trafford - Roberty, Al Dakhil, Beyer, Taylor - Cullen, Brownhill(Benson 87.) - Gudmundsson(Tresor 20.), Ramsey(Berge 73.), Koleosho(Bruun Larsen 73.) - Amdouni(Rodriguez 73.)
Nem használt cserék: Muric, Delcroix, Cork, Zaroury

 

United: Onana - Dalot, Lindelöf, Evan(Amrabat 89.)s, Reguilon(Varane 79.) - Casemiro - Fernandes, Hanniban, McTominay - Hojlund, Rashford
Nem használt cserék: Bayindir, Eriksen, Garnacho, Gore, Martial, Pellistri, van de Beek

 

Gólszerző: Fernandes 45'

 

Sárga lap: Beyer illetve Dalot, Reguilon

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!