Ten Hag: Az egész csapat bízik Marcusban

Erik ten Hag szerint a Manchester United edzői stábja, és a csapat részéről sincsenek kétségek afelől, hogy Marcus Rashford hamarosan újra "lángra kap".


Saját nevelésű, 10-es számú játékosunk az elmúlt szezonban 30 gólt szerzett, és elnyerte a Sir Matt Busby Év Játékosának járó elismerést, valamint a csapattársak szavazatai alapján is ő lett a tavalyi év játékosa.

 

Bár az idei szezonban eddig csak egyszer talált be, a hétközi, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-meccsen Rasmus Hojlund nyitó góljához asszisztált, és a menedzser meg van győződve arról, hogy a csökkent teljesítmény oka részben a csapat teljesítményével függ össze.

 

Rashford - aki bekerült az angol válogatottba a közelgő, Ausztrália és Olaszország elleni mérkőzésekre - a szombati, Brentford elleni hazai mérkőzésen szeretne a hálóba találni, mielőtt újabb szünetet tartana a hazai feladatokban.

 

"Ez természetesen a csapattól és önmagától is függ" - válaszolta Erik a sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogy mi a különbség Marcus tavalyi, és idei teljesítménye között a szezon korai szakaszában. "Ez mindkettőn múlik, így biztos vagyok benne, hogy nem mindig tud ugyanazon a szinten teljesíteni."

 

"Természetesen mindenki ismeri a kvalitásait, de az ellenfél is ismeri [a kvalitásait]. De ha Rashy jól csinálja a dolgokat, és a csapat is jól teljesít, akkor a megfelelő helyekre fog kerülni, és akkor már csak rajta múlik."

 

 

"Láttuk az elmúlt [néhány] hétben, hogy jó pozíciókba kerül, most küszködik, de ez el fog múlni, mert mindenki ismeri a képességeit."

 

"A Man Unitednél mindenki, az egész csapat támogatja őt, hisz benne. Szóval biztos vagyok benne, hogy ezzel a bizalommal és hittel, hogy a csapat mögötte áll, meg fog változni és el fog múlni ez a görcsösség."

 

Miután felvetődött, hogy a gyorslábú csatárnak csak egy gólra van szüksége ahhoz, hogy megtörje a jeget, Ten Hag egyetértett, mondván: ''Ez mindig így van. A csatároknak, amikor egy ideig nem lőnek gólt, szükségük van arra az egy találatra, hogy átlendüljenek."

 

''El fog jönni ez a pillanat, és annyira tapasztalt, hogy ezt ő is tudja. Amikor ő a megfelelő dolgokat csinálja, és a csapat is megfelelően működik, akkor jönni fog az a lendület, és ő is tűzben lesz."

 

Rashfordnak két gólja van a Brentford elleni négy Premier League-találkozónkon. A fővárosban 2022. januárjában talált be, tavaly áprilisban pedig az Old Traffordon aratott 1-0-s győzelem alkalmával ő szerezte a mérkőzés egyetlen gólját.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!