Manchester United 2-1 Brentford

Nemrég még hazai veretlen sorozatról beszélhettünk, ma viszont már gólt is csak nehezen vagy csak nagy szerencsével tudunk szerezni az Old Trafford-on.


"Újabb kínos eredmény egy újabb gyenge teljesítménnyel karöltve. [..] Ez az eredmény nem a játékvezetés miatt lett az, ami, hanem a United fantáziától mentes játékától, felállt védelem ellen semmit nem tud csinálni ez a csapat." - ezt írtuk múlt szombaton. Akkor a Crystal Palace győzőtt le minket hazai pályán, ma a Brentford ellen voltunk képtelenek egy épkézláb támadást összerakni. Szerencsére a skót szupercserénk, McSauce megmentette a becsületünk! GGMU!

 

 

Az első percekben mindkét csapat egész óvatosan játszott, viszont már az 5. percben a vendégek bal szélsőhátvédje, Hickey, lövőhelyzetben került a tizenhatos szélén. Válaszként Casemiro beadásá Rashford próbálta kapura terelni, de bőven mellément. Mbeumo is próbálkozott egy közeli lövéssel - miután Roerslev brillírozott a jobb szélen - de szerencsére nem talált.

 

A 10. percben ugyanaz a Hickey szerzett labdát a saját térfelén, de Bruno eléállt és indította volna a támadást, viszont a védő rángatni kezdte. A bíró sípolt és megjelent e mérkőzés első sárga lapja. Erre már lehetne építeni, de ilyenkor ébredünk rá arra, hogy nincs egy épkézláb szélsőnk se a kezdő tizenegyben.. Egy jobb szöglet után Dalot varázsolta Hojlund fejére a labdát, viszont ez a fejes sem akart kaput találni. A változatosság kedvéért a következő támadásunk során Rasmus indítani próbálta Bruno-t, de a portugál lesen volt.

 

Mbeumo és Wissa remek összjátéka után kissé lehetetlen pozícióból lőtt kapura a Brentford csatár, de Evans blokkolni tudott és jöhetett a vendég szöglet a 16. percben. Néhány passz után Hickey reprodukálni tudta a meccs eleji probálkozását, de ez is fölé ment. Megfigyelhető, hogy a szögletek és szabadrúgások fogadása során a hazaiak összes játékosa a saját tizenhatosán belül tartózkodik, így a vendégek simán passzolgathatnak kicsit távolabb tölük és ezért tudnak folyamatosan próbálkozni az átlövésekkel.

 

A 22. percben Bruno fantasztikus labdát csorgatott le középről jobbra, az érkező Mount elé, viszont lövését Pinnock blokkolta. Megjegyzendő, hogy a jamaicai belső védő nagyon jól szerepelt ma, kőkemény alapköve volt a Brentford védelmének. Egy újabb vendég próbálkozás után Onana Evans-hez passzolta a labdát, a már megszokott "play it from the back" taktika szerint, viszont Wissa gyorsa odaért és nyomás alá helyezte a védőt. Szerencsére a bíró szabálytalanságot ítélt, így hazai szabadrúgás lett a vége - viszont ez egyben egy jel is volt, hogy nem kéne hátul túl sokat bénázni, hisz a Méhek résen vannak és rögtön lecsapnak az ilyen alkalmakra.

 

A következő percek eseményei, sorjában: Amrabat rúgta fel Wissa-t (ami amúgy sárgát ért volna), majd Norgaard állította meg Sofyan-t a saját térfele közepén. Ezt a szabadrúgást Casemiro végezte el, éspedig úgy, hogy egyből nekirúgta egy Brentford játékosnak, aztán megpróbált szerelni, de köze nem volt a labdához. A vendégek gyorsan kapura rontottak, megpróbálták jobbra kitenni a labdát, de Lindelöf valamiért középre adta vissza a labdát (ahelyett, hogy felbikázná vagy szélre bombázná izomból). Itt már régen rossz volt minden, a labda Jensen-hez került, aki szépen tekerte a kapura lövését és Onana fölényúlt - így meg is született a mérkőzés első találata a 26. percben. 0-1 az állás, ismét vezetnek a vendégek az Álmok Színházában. Kettő perc alatt 3 súlyos hibát vétett a United és meg is lett az eredménye, sajnos. Ilyen alapon fölösleges is szabadrúgást ítélni nekünk a saját térfelünkben, hisz csak gólt kapunk belőle :D

 

 

A szünetig már nem sok minden történt, mindenki tűkön ülve nézte, hogy mikor adjuk el a labdát vagy mikor csúszik el az egyik védőnk. Fernandez próbálkozott még egy lövéssel, de blokkolták, majd Rashford bal rövidre tartó lövését védte Strakosha. Szögletek és szabálytalanságok után, a vonagló játék ellenére még volt pár perc esemény: Dalot beadására érkezett Casemiro és nem sokkal ment a jobb kapufa mellé a fejese. Zárásként pedig egy Onana indítás találta Harry-t lesen.

 

SZÜNET

 

A második félidőben Eriksen jött fel Casemiro helyére, viszont így sem mondhatni, hogy nagy tempóval kezdtünk, viszont legalább Norgaard (3 percen belül már a második) szabálytalankodása sárga lapot ért a 48. percben. Pár perccel később Rashford próbálta indítani a bal szélről Bruno-t, de a portugál lesen volt. A tökölést megelégelve Eriksen lőtt kapura, amit a kapus nem fogott meg, viszont a lecsorgó a labda a saját védője irányába tartott és nem a résen levő Hojlund-hoz. Még pár ilyen megmozdulás és hátha mellénk áll a szerencse.

 

..hacsak nem szereznek a vendégek egy második gólt. Az 53. percben Jensen végzett el egy hosszú bedobást, ami aztán néhány megpattanás után Norgaard válláról pont a bal alsó sarokban landolt volna - de szerencsére Dalot résen volt és Onana fejét centikkel kerülte el a felszabadító rúgása. A portugál szélsőhátvégben végig ott volt a tűz és az akarás ezt pedig az egész stadion értékelte! 9 perccel később újra remekelt Diogo, hiszen Bruno keresztpasszát Mount készítette le neki, viszont kapáslövése jóval a kapu fölé ment. Ha egy kicsivel több csatár-vér csörgedezne az ereiben ez egy fantasztikus gól lett volna.

 

Újabb cserék, Mount és Rashford helyére érkezett Antony és Garnacho. A 64. percben Amrabat találta meg Hojlund-ot egy passzal a tizenhatoson belül, viszont a dán éles szögből az oldalhálóba bombázott. Kár, hiszen Bruno középen, Mount pedig a jobb szélről érkezett teljesen üresen és várták a laposan beadott labdát. 6 percre rá már Bruno próbálkozott olyan 20 méterről egy lövéssel, de a kapus ezúttal is védeni tudott.

 

A 74. percben egy újabb hosszan elvégzett vendég bedobást követően a labda Antony lábai elé került, a brazil pedig bátran meg is indult vele a jobb szélen, hisz egy szál védő sem volt előtte. Önzetlenül a passz mellett döntött, viszont Onyeka-nak valahogyan sikerült Hojlund előtt levennie a labdát, majd a csatár elé furakodnia, így támadó szabálytalanságot fújtak. Szép megmozdulás volt, bal szélen Garnacho érkezett szélsebesen, csak ugye a labda sosem jutott el hozzá. Nem így pár perccel később, amikor a tizenhatos bal szélén belül szabadon találta magát a labdával és éles szögből próbált a hosszú felsőbe kanyarítani, viszont lövése túl erősre és magasra sikeredett.

 

Egy újabb támadás során Amrabat passzolta fel Hojlund-nak, viszont a visszapassz során Martial elterült a büntetőn belül és pár percez VAR-ozás után jöhetett a kirúgás, hiszen a visszajátszások szerint nem történt durva szabálytalanság a francia ellen. Erre válaszként érkezett két nagyon komoly vendég helyzet: az elsőt Mbeumo hozta össze, akinek a jobb szélről jövő beadása elsivített a kapu előtt és nem érkezett rá csapattárs a balon; a másodikat Maupay lőtte kapura 20 méterről, de Onana védeni tudott. Az ezt követő szögletet megint rá tudták fejelni a kapunkra, de szerencsére a kameruni újból résen volt.

 

Utolsó csere, McTominay érkezett Amrabat helyére, aki Lindelöf-től vette át a bal szélsőhátvéd szerepét - viszont a skót egész biztosan előre érkezett, szóval már senki sem tudta, hogy milyen felállásban is játszunk. A 88. percben Bruno végzett el egy szabadrúgást a bal szélről, olyan 22 méterről. Erősen a bal alsóba bombázott, ezt a vendégek kapusa hárította ugyancsak balra, Garnacho laposan tette középre, majd néhány megpattanás után megmozdult a háló. VÉGRE MEGSZÜLETETT A HAZAI GÓL!!! Várjunk csak, a vonalbíró keze és a les zászló fent van, a bíró peding nem engedi folytatódni a játékot. Mindenki lélegzet visszafojtva várja a VAR verdiktumát: ami egy nagy semmi lett, hisz Martial lesen állt amikor a labda érkezett, majd az ő sarkáról pattant fel Ajer combjára, onnan pedig a kapuba a labda. Marad a 0-1 oda, nagy a zúgolódás a szurkolók körében.

 

Szerencsénkre a bíró 6 perc hosszabbítást ítélt, így még nem volt minden veszve. A 92. percben Ajer őrülten ünepelt, miután egy Hojlund-al vívott harc után a bíró kirúgást ítélt szöglet helyett, a vendég szurkolók pedig a "You'll be sacked in the morning" kezdetű rigmust skandálták. Kézzel tapintható volt a feszültség a pályán 

 

A hosszabbítás második percében Garnacho indult meg a bal szélen, kis forgolódás után az alapvonalról tette vissza, ezt Dalot ballal egyből a kapura küldte, de a kapus hárított, majd a felpattanó labdát egy védő próbálta a büntetőn kívülre küldeni. Mit ad Isten, Scott pont arra lófrált, teljesen nyugodtan és hidegvérrel levette a labdát a jobb lábával, majd egy pattanás után egyből a bal alsó sarokra célzott - ÉS MEGVAN AZ EGYENLÍTÉS, 1-1!! Végre, már tényleg ideje volt, viszont nagy ünneplést senki részéről sem láthattunk, hisz még mindig volt pár perc és hajtani kellett a győzelemért.

 

 

Innen talán mondanom sem kell, hogy mi uraltuk a játékot, a vendégek teljes mértékben a védekezésre koncentráltak, kimerülten és szárnyaszegetten. A 96. percben Eriksen Hojlund-ot célozta egy passzal, de a dán elesett a büntető közepén, viszont sikerült a labdát Martial-hoz pöccintenie, viszont a francia lövése kicsit gyengére sikerült, így a kapus simán fogta. A vendégek időhúzása miatt a bíró a 6 perc letelte után még hagyott elvégezni egy hazai szabadrúgást, nagyjából a középvonal jobb széléről.

 

Bruno ívelte fel szépen, Maguire a tizenhatos szélén, két védő közül tudott a kapu irányába fejelni, majd az érkező McTominay valami csodálatosan varázsolta a labdát a kapuba. Igazából ott állt a kapus, aki bele is ért, de nem eléggé, kb a teljes Brentford védelmet sikerült átszelnie a skótnak egyetlen mozdulatával. 2-1-et mutat az eredményjelző, a szurkolók skandálnak, Erik már a vendégek kispadja előtt ugrálgat és ünnepel, Scott eszeveszettül rohan és bele van vörösödve az ordításba, ünneplésbe!

 

A középkezdés után a bíró rögtön le is fújja a mérkőzést, nekem pedig egyből Fergie szavai jutnak eszembe: "Football, bloody hell!"

Hát igen, ez a mai mérkőzés ma pont ilyen volt.

 

 

 

Premier League, 8. forduló
Manchester United 2-1 Brentford
Old Trafford

 

Vezette: Andy Madley

 

United: Onana - Dalot, Maguire, Evans, Lindelöf - Casemiro(Eriksen 46'), Amrabat(McTominay 87') - Fernandes, Mount(Antony 63'), Rashford(Garnacho 63') - Hojlund
Nem használt cserék: Bayindir, Eriksen, Hannibal, McTominay, van de Beek, Antony, Garnacho, Pellistri, Martial

 

Brentford: Strakosha - Ajer, Pinnock, Collins - Roerslev, Jensen(Ghoddos 83'), Nørgaard(c), Janelt(Onyeka 70'), Hickey - Wissa(Maupay 70'), Mbeumo
Nem használt cserék: Balcombe, Maupay, Zanka, Ghoddos, Onyeka, Yarmoliuk, Ji-soo, Olakigbe, Brierley

 

Gólszerző: McTominay 90+2' és 90+6', illetve Jensen 26'

 

Sárga lap: Hickey, Nørgaard, Collins, Janelt, Maupay


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!