Sheffield United 1-2 Manchester United

Ha nehezen is de sikerült elhozni a három pontot a Bramall Lane-ről.


Sajnos nagyon szomorú eset árnyékolta be ezt a bajnokit, hiszen a mai napon hunyt el Sir Bobby Charlton, a Manchester United egyik, ha nem a legnagyobb legendája.

 

Már a 3. percben vezetést szerezhettek volna a hazaiak, egy átlövés után a labda Maguire-ről McBurnie elé került, a lövést azonban fogta Onana.

 

Az első tíz perc során inkább az történt, amit a hazaiak szerettek volna, a manchesteriek nem sokat mutattak támadásban, nem is tudták megtalálni labdákkal Hojlundot.

 

A 16. perc hozta meg az első értékelhető támadást a vendégcsapattól, egy kontra futott a bal oldalon, Rashford visszagurított Fernandesnek, aki Antony-t játszotta meg. A brazil ballal kapura tekert, de a hazaiak kapusa magabiztosan hárított.

 

A következő percben Rashford beadását röviden fejelte ki a védelem, Antony lőhetett, de 3 méterrel elvétette a kaput.

 

Úgy tűnt, kezd éledezni a Man United, mégis a hazaiaknak volt helyzete, Archer lövésénél résen volt Onana és védett, majd Evans tisztázott.

 

A 28. percben megszerezte a vezetést Eric ten Hag gárdája. Dalot beadása átszállt a túloldalra, Rashford szedte össze, visszagurított Lindelöfnek, aki Fernandest játszotta meg. A csapatkapitány a tizenhatoson belül tartózkodó McTominay-hez ívelt, a skót megharcolt a labdáért, majd lövése a bal alsóban kötött ki, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Három perccel később a gólszerző hozott össze egy büntetőt az ellenfélnek, McAtee beadása Scott kezét találta el, Oliver játékvezető azonnal büntetőpontra mutatott. McBurnie állt a labda mögé, majd kegyetlenül bevágta a labdát a kapuba, 1-1.

 

Hét perccel a szünet előtt Antony remek átadással találta meg Rashfordot, aki az alapvonalhoz közelről kapu elé lőtt, Hojlund azonban lemaradt a labdáról. Nagy helyzet volt.

 

A 44. percben újabb nagy esélye volt a vezetés megszerzéséhez Fernandeséknek. Pont a portugál végzett el szabadrúgást a kaputól 25 méterre, a labda azonban a lécen csattant.

 

A ráadásban Rashford lövése pattant le a védelemről, Hojlund összeszedte, csúszva kapura lőtt, a hálóőr hatalmasat védett, maradt az 1-1.

 

Fordulás után Norwood lőtt kapura 21 méterről, Onana szögletre tolta a labdát.

 

Az 52. percben az éppen csak beállt Brewster gondolt egyet, 23 méterről kapura lőtt, Onana védett nagyot.

 

McTominay próbálkozott, de blokkolták, majd Foderingham passzolta el a labdát, Rashford egyből Hojlund elé tálalt, a kapus azonban javította hibáját és védte a gyenge kísérletet.

 

Az 58. percben megszerezhették volna a vezetést a vendégek, labdaszerzés után támadhattak, Fernandes készített elő, Rashford lőtt, de a labda a hosszú kapufa előtt elsuhanva alapvonalon kívülre került.

 

A 68. percben egy szöglet után Ambrabat lőtt 21 méterről hatalmas kapufát, majd Fernandes tekerése kerülte el a kaput. Már második alkalommal menti meg a hazaiakat a kapufa.

 

Egyre nagyobb mezőnyfölényt alakított ki a Man United, aminek meg is lett az eredménye a 77. percben. Lindelöf kiválóan látta meg, hogy középen Dalot üres, balról begurította a portugálhoz a labdát, aki 25 méterről, csodásan tekert a bal felső sarokba, 2-1 a manchesterieknek!

 

Garnacho két kontrát is vezethetett, elsőnél rosszul passzolt, másodiknál blokkolták a lövését.

 

A fiatal széslő egy szöglet után lőhetett, centiket tévedett.

 

Nehéz mérkőzés volt, de talán ezen a találkozón sokkal inkább látszott, mit is akart játszani a csapat, mint korábban. Megvan a három pont, és több helyet léptünk előre a tabellán.

 

 

Premier League, 9. forduló
Sheffield United 1-2 Manchester United
Bramall Lane

 

Vezette: Michael Oliver

 

Sheffield: Foderingham - Bogle, Trusty, Robinson, Thomas - Hamer(Traore 84.), Souza, Norwood - McAtee(Osborn 78.) - McBurnie(Brewster 52.), Archer
Nem használt cserék: Amissah, Buyabu, Fleck, One, Seriki, Slimane

 

United: Onana - Dalot Evans(Varane 84.), Maguire, Lindelöf - Amrabat, McTominay(Eriksen 63.) - Antony(Garnacho 63.), Fernandes, Rashford(Mount 88.) - Hojlund(Martial 63.)
Nem használt cserék: Bayindir, van de Beek, Mount, Pellistri, Hannibal

 

Gólszerző: McBurnie 34' (11-es) illetve McTominay 28', Dalot 77'

 

Sárga lap: Thomas, Trusty, Souza illetve Evans
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!