Onana: Így kell folytatnunk

Andre Onana úgy érzi, a Manchester United erőt meríthet abból, ahogyan kedden az Old Traffordon legyőzte az FC Copenhagent.


A Vörös Ördögök Harry Maguire második félidőben szerzett góljának köszönhetően megszerezték első győzelmüket az idei Bajnokok Ligája-szezonban, de a pontokat csak Onana remek büntető-hárítása biztosította be Jordan Larsson ellen a hosszabbításban.

 

Erik ten Hag csapata a második félidőben sokat javult, és megérdemelten szerezte meg zsinórban harmadik győzelmét minden sorozatot figyelembe véve, ami Onana számára is önbizalmat adhat a következő mérkőzések előtt, kezdve a vasárnapi, City elleni városi derbivel.

 

“Fontos győzelem volt ez számunkra, ezt a meccset meg kellett nyernünk, ha tovább akarunk jutni" - mondta a kapus. "Mi vagyunk a Manchester United, és nagy ambíciókkal, nagy elvárásokkal rendelkezünk.”

 

"Meg kellett nyernünk ezt a mérkőzést. Nem eshetünk ki már az első három meccs után, túl nagy klub vagyunk ahhoz, hogy ilyen hamar kiessünk. Küzdenünk kell és keményen kell dolgoznunk.”

 

 

"Örülök Harry góljának, ő volt a hős ma este, és nagyon örülök neki. Ismét jó teljesítményt nyújtott, de ezt folytatnunk kell, és akkor biztosan erősebbek leszünk. Ez önbizalmat ad nekünk a következő meccsekre, mert nem lesz könnyű, de mindent beleadunk és készen állunk, mert nagy a kihívás, ezért vagyunk itt. A világ egyik legjobb klubja vagyunk, így mindenért, minden sorozatban meg kell küzdenünk."

 

A keddi győzelem létfontosságú volt ahhoz, hogy a United életben tartsa esélyeit az A csoportból való továbbjutásra, de ezek a remények majdnem szertefoszlottak, amikor a Copenhagen megkapta a késői tizenegyest.

A büntetők hárításában jeleskedő Onana azonban a legnyugodtabb ember volt a stadionban, amikor balra vetődve hárította Larsson próbálkozását.

 

"Csak a munkámat végeztem, nyugodt voltam, nem volt rajtam nyomás, és nagyot alkottam, vártam, amíg csak lehetett, és védtem" - mondta a kameruni.

 

Érzelemdús este volt, hiszen az Old Traffordon a kezdés előtt Sir Bobby Charlton előtt tisztelegtek, koszorúkat helyeztek el a pályán és az igazgatói páholyban lévő székén.

"Sokat tett ezért a csodálatos klubért" - tette hozzá Onana. "Nehéz volt a klubnak, különösen a családjának, ezért ez a győzelem neki szólt."

 

Erik ten Hag menedzser is megdicsérte Onanát, aki a második félidő elején egy remek védéssel hárította Lukas Lerager kapura tartó próbálkozását.

 

A kapus teljesítménye összességében elég volt ahhoz, hogy kiérdemelje a Mérkőzés Embere díjat, így igazán feldobottan készülhet a vasárnapi, városi  rangadóra.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!