Maguire: Nagy pillanat nekem, és a csapat számára is

Harry Maguire elismerte, hogy "elképesztő érzés" volt a szezonbeli első Bajnokok Ligája-szereplése az FC Copenhagen elleni győztes góllal.


A középhátvéd a második félidőben Christian Eriksen remek beadását fejelte meg remekül, ezzel beindítva a Vörös Ördögöket az A csoportban, Andre Onana drámai büntető-hárítása pedig biztosította a fontos három pont megszerzését.

 

Maguire szenvedélyes ünneplése a gólja után mindenki számára jól látható volt azon az estén, amikor a klub a mérkőzés előtt megható tisztelgéssel adózott Sir Bobby Charlton emléke előtt.

 

Annak ellenére, hogy úgy érezte, a Unitednek már korábban le kellett volna zárnia a meccset, Maguire érthetően elégedett és megkönnyebbült volt, hogy végül Onana hőstette után győzelemmel távozhattak, dicsérte a kapust és Eriksent is az asszisztjáért.

 

"Az első félidő közel sem volt elég jó” - mondta Maguire. "A szünetben beszéltünk róla, és a második félidő sokkal jobb volt - kényelmesnek tűntünk, nagy tempóban, nagy intenzitással játszottunk, és három, négy vagy öt gólt kellett volna szereznünk a sok lehetőségünkkel és ezzel a támadó-potenciállal elöl."

 

"Az egy csodálatos labda volt [Eriksen részéről]. Nagyon nehéz volt ma este szögletből érvényesülni - a nagy középhátvéd folyton elfejelte a labdákat. De ebben az esetben máshogy történt, szép volt, és tudtam, hogy megvertem azt az embert, aki felvett."

 

"Az átadás kiváló volt, ami megkönnyítette számomra, hogy gólt fejeljek. Tudtam, hogy ilyen közelről el kell eltalálnom a célt. Csodálatos érzés volt a Stretford End előtt gólt szerezni a Bajnokok Ligájában, és ez egy nagy pillanat volt számomra, de ami még fontosabb, a csapat számára is."

 

 

Onana védte Jordan Larsson büntetőjét, miután Scott McTominay ellen ítéltek a tizenhatoson belül, ami vitatható döntés volt, de a VAR hosszas ellenőrzése után megerősítette.


"Tudod, hogy ha nem szerzel egy gólt, akkor lehet nekik is egy lehetőségük" - reflektált Maguire. "De őszintén szólva nem tudtam elhinni, amikor a játékvezető büntetőt ítélt. Hihetetlenül véleményes volt - valójában nem hiszem, hogy [McTominay] hozzáért volna a végén. De ez egy nagy védés volt, egy nagy pillanat egy nagy kapustól, és ezt megérdemelte."

Onanáról Maguire így folytatta: "Ennél a klubnál játszani azt jelenti, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, amikor nyersz, mindenki a világ tetején van, amikor pedig veszítesz, akkor válság van, és mindig valaki hibás. Andre nagy személyiség, és hozzá fog szokni ehhez."

"Nagy játékosa lesz ennek a klubnak. Rövid pályafutása volt eddig nálunk, és természetesen sok kritikát kapott. De mi, mint védelem túl sok feladatot adtunk neki."

 

"Szóval tudom, hogy ez egy nagy pillanat számára. És ez nem csak egy büntető hárítása volt, hanem egy igazán magas színvonalú büntető hárítása. Ez egy nagyszerű védés volt. Nagyon örülök neki."


A kezdés előtt Erik ten Hag egy dudást követve a pályára ment, hogy koszorút helyezzen el a kezdő körben, miközben a stadionban lévő 73 000 szurkoló először lelkesen megtapsolta Sir Bobbyt, majd egyperces megható csend következett. Sir Bobby igazgatói páholyban lévő székénél is elhelyeztek egy koszorút.

 

"Úgy gondoltam, hogy ez egy csodálatos és jogos tiszteletadás volt" - mondta Maguire. "Megérdemli, és a családja is megérdemli. Nagyon szomorú napok voltak ezek a klub minden érintettje számára, de nagyon boldog vagyok, és büszke vagyok arra, ahogyan a klub kezelte a helyzetet. A szurkolók ma este nagy tiszteletet mutattak, és a tiszteletadás határozottan csodálatos volt. Gondolataink a családjával és a szeretteivel vannak, és emlékezni fogunk rá."

 

Maguire hatodik fellépésén szerezte meg első gólját a szezonban, miután a Sheffield United elleni szombati győzelem után megőrizte helyét Ten Hag kezdőcsapatában, és már a hétvégi manchesteri derbire figyel.

 

"Nagyon örülök, hogy segíthetek a csapatnak, és hozzájárulhatok ahhoz, hogy a csapat meccseket nyerjen" - tette hozzá a 30 éves játékos. "Az elmúlt körülbelül egy évben profi voltam. Nehéz volt számomra, hogy nem játszottam annyit, mint amennyit a karrierem során tettem. Szóval ez más volt. De ez a futball, és ilyen a nagy kluboknál játszani, nagy a verseny. Nagy a verseny a középhátvéd poszton, és van néhány kiváló minőségű játékosunk - ebben hiszek. Szóval tudom, hogy ez egy nagyon fontos része a szezonnak számomra, de ez csak a kezdet. Most már készen állok arra, hogy segítsem a csapatot, és már alig várom a vasárnapot."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!