Ten Hag: A támadóknak össze kell csiszolódniuk

Erik ten Hag szeretne jobb kapcsolatot látni támadói között a vasárnapi, manchesteri városi derbin.


A Vörös Ördögök minden sorozatot figyelembe véve egymás után aratott három győzelemmel a hátuk mögött várhatják a City elleni összecsapást, azonban a három siker alkalmával szerzett öt gólon csak védők és középpályások osztoztak.

 

Az olyan játékosok, mint Rasmus Hojlund és Marcus Rashford ígéretes kombinatív összjátékokról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hetek során, de menedzserük úgy érzi, hogy valaminek át kell "billennie" bennük ahhoz, hogy számos ziccer kihagyását követően könyörtelenebbek tudjanak lenni a kapu előtt, amelyekből első sorban a Sheffield United és FC Copenhagen ellen volt sok. 

 

"Ez egy együttműködés, ahol össze kell csiszolódni" - mondta Ten Hag pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Megmutattuk ezen a héten is néhány példa keretében, ahol létszámfölényben rohamoztuk az ellenfél kapuját, de nem tudtuk gólra váltani, vagy akár még lövésre se. Ebben sokkal jobbnak kell lennünk."

 

"Biztos vagyok benne, hogy nincsen időnk ennek a teljes kigyakorlására, de edzésen foglalkoztunk a témával és meg vagyok róla győződve a játékosaink minőségének ismeretében, hogy oda fogják tenni magukat és több gólt fognak szerezni."

 

 

Rashford neve mellett ebben a szezonban egy találat áll, amelyet még az Arsenal ellen szerzett, azt követően, hogy karriere legtérmékenyebb szezonjaként a 2022/23-as idényben 30 góllal zárt.

 

Bár eddig a támadószekcióban nem jöttek össze a dolgok Marcus számára, Ten Hag magabiztos azt illetően, hogy az előző szezon házi gólkirálya hamarosan megleli góllövő formáját.

 

"Esetében különösen fontos a bizalom, ezért minden mérkőzésen játszatom. A legtöbbet pedig végig a pályán is tölti."

 

"Erős hittel rendelkezem azt illetően, hogy hamarosan újra számolatlanul termelni fogja a gólokat."

 

A saját nevelésű játékos személyes formába lendülése a csapatot is egy vagy két szinttel feljebb fogja helyezni a holland menedzser szerint, amely szükséges lenne ahhoz, hogy csökkentsék lemaradásukat többek között a városi riválissal szemben is.

 

"Ebben a pillanatban hat pontos hátrányunk van velük szemben, szóval utol kell érnünk őket" - tette hozzá Erik, amikor a United pozícióját a City-éhez hasonlította.

 

"Tudjuk, hogy csapatként is előrébb kell lépnünk, ehhez pedig fejlődnünk kell, ahogyan azt a Rashy-vel kapcsolatos kérdésnél is elmondtam."

 

"De kezdenünk kell valamit az együttműködésekkel, a körülötte való mozgásokkal és a kiszolgálásával is. Dolgoznunk kell ezeken a területeken is. Ez az én fókuszom." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!