Ten Hag nem aggódik Garnacho potenciális eltiltása miatt

Erik ten Hag nem aggódik annak lehetősége miatt, hogy Alejandro Garnacho eltiltást kap, miután a Manchester United támadója közösségi médiás oldalán megkérdőjelezhető emojikkal illette csapattársát, Andre Onanat.


Garnacho egy olyan ünneplős képet posztolt a keddi esti, FC Copenhagen ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája csoportmérkőzést követően, amelyen Onana és más csapattársai is rajta voltak.

 

Az azóta már törölt poszt olyan emojikat tartalmazott, amelyek sértőek lehetnek. A poszt az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA) is eljutott és a Manchester Uniteden keresztül kíváncsiak Garnacho esettel kapcsolatos véleményére is.

 

Onana maga is védelmébe vette Garnachot csütörtökön este a közösségi médiában, amikor arról írt, ő "pontosan tudja mire gondolt Garnacho" a posztjában.

 

Erik ten Hag azonban megerősítette, hogy a United egyeztetéseket folytat az FA képviselőivel az incidens kapcsán.

 

A manchesteri derbit megelőző pénteki sajtótájékoztatón a holland menedzsert arról kérdezték, aggódik-e amiatt, hogy Garnachot szankcionálni fogják a közösségi mádiás posztja miatt, amelyre így felelt:

"Jelen pillanatban nem. Megerősíthetem, hogy egyeztetésben vagyunk az FA-jel."

 

"Szeretném kihangsúlyozni, hogy mi egységet alkotunk és együtt vagyunk. Ez Andre Onana posztjából is jól tükröződik."

 

 

Csütörtökön Onana az Instagramján az alábbi üzenetet posztolva vette védelmébe a középpályást:

"Az emberek nem választhatják meg, hogy nekem mitől kellene sértettnek éreznem magamat. Én pontosan tudom, hogy [Garnacho] mire gondolt: erő és kitartás. Ebben az ügyben nincsen több."

 

2020-ban a korábbi Manchester United játékost, Edinson Cavanit három mérkőzésre tiltották el és 100 ezer fontra megbüntették, miután egy szurkolónak rasszista kommenttel válaszolva köszönte meg a gratulációját.

 

Egy évvel korábban a Manchester City-s Bernardo Silvanak 50 ezer font pénzbüntetésébe és 1 mérkőzéses eltiltásába került, hogy egy spanyol édességgyártó cég kabalájának kinézetét csapattársáéhoz, Benjamin Mendy-éhez hasonlította egy tweetjében. Silva az FA vizsgálata során Mendy támogatását élvezte.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!