Ten Hag: Soha nem fogunk a Unitednél Ajax-stílusban játszani

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmondása szerint a jelenleg rendelkezésére álló játékosokkal "soha" nem lesz képes megismételni azt a játékstílust, amely az Ajaxnál jellemezte csapatát.


A holland szakember ígéretesen sikerült első szezonja ellenére a Vörös Ördögök kihívásokkal teli idei idénykezdete a hétvégén tovább folytatódott, amikor egyoldalú mérkőzésen, sima 3-0-s vereséget szenvedtek a városi rivális Manchester City-től és az eredményjelző még csak nem is igazán mutatta az ellenfél valódi dominanciáját.

 

A United első 10 bajnokijából ötöt elveszített - amely a legrosszabb rajtjuk az 1986/87-es idény óta - a City elleni második félidő kapcsán a klub korábbi csapatkapitánya, Gary Neville pedig "zűrzavarról" beszélt, míg szakkomentátor társa, Jamie Carragher szerint a csapatnak nincs igazán felismerhető játékstílusa.

 

Ten Hag, aki az Ajaxot háromszor is holland bajnoki címig vezette, a 2018/19-es szezonban pedig Bajnokok Ligája elődöntőig, a klubhoz való megérkezésekor arra tett ígéretet, hogy "proaktív, bátor és előremutató" stílust fog meghonosítani, amely "illeszkedik a Manchester United kultúrájához". 

 

Most azonban arról beszélt, hogy egy sokkal pragmatikusabb hozzállást kell meghonosítania és az Ajaxos stílushoz képest "sokkal direktebben" kell játszaniuk.

 

 

"Azt a futballt, amit az Ajaxnál játszottunk, itt soha nem fogjuk játszani" - mondta a vasárnapi, Old Traffordon elszenvedett vereséget követően a Viaplay-nek.

 

"Most más típusú játékosokkal rendelkezem, emellett pedig nem is ez volt az oka, hogy idejöttem. A rendelkezésre álló játékosok összessége meghatározza a játékstílust és ezért másként játszunk itt, mint tette azt a csapatom az Ajaxnál."

 

"És ezt így is kell tennem, mert itt nem játszhatunk ugyanúgy. Ez nem képezi teljesen a részét a Manchester United DNS-ének."

 

"Az Ajax játékstílusa nagyon karakterisztikus, míg itt sokkal direktebben játszunk. És ehhez is állnak rendelkezésre a játékosok, különösen a támadóharmad tekintetében."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!