Ten Hag: Hojlund mindennap fejlődni akar

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag úgy gondolja, hogy Rasmus Hojlund beilleszkedése jól sikerült és támogatja a 20 éves támadót, hogy sikeres legyen a klubnál.


Ten Hagot a szerdai, FC Copenhagen elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőző napon tartott hivatalos sajtótájékoztatója keretében kérdezték a dán válogatott játékosról.

 

Rasmus nyári átigazolása óta három gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben, mindegyiket az európai kupaporondon és nem lehet kétséges, hogy ezt a számot szeretné növelni az ellen a klub ellen, amelynél karrierét kezdte.

 

Erik elmondása szerint "öröm" együtt dolgozni olyan határozott és eltökélt játékosokkal, mint Hojlund.

 

"Szerintem nagyon jól beilleszkedett" - kezdte a menedzser.

 

"Már három gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, amely nagyon jónak mondható egy integrációs időszakban."

 

"Azt gondolom, hogy csapatként jobbnak kell lennünk labdabirtoklásban, mert úgy több és jobb helyzeteket dolgozhatnánk ki, emellett pedig nagyobb esélyt kínálnánk ezzel a támadóinknak a gólszerzésre is. Azon kell dolgoznunk, hogy legyen egy stabil kezdőcsapatunk, vagy 12-13 játékosunk, akikkel be tudjuk gyakorolni a rutinokat, amik aztán minőségibb helyzeteket eredményeznek."

 

"De mint említettem, közösségi szempontból szerintem nagyon jól beilleszkedett a csapatnál és a klubnál. Szakmai szempontból pedig már szerzett három gólt a Bajnokok Ligájában, ami nagyon jó teljesítmény és lehetőséget biztosít számára ahhoz, hogy tovább építse magát és fejlődjön."

 

"Rasmus pedig egy ilyen karakter. Minden egyes napon fejlődni akar, szóval öröm vele és az ilyen típusú játékosokkal együtt dolgozni."

 

 

Bár Hojlund a legrangosabb európai kupasorozatban termékeny, a Premier League-ben egyelőre elkerültek a gólok a korábbi Atalanta támadót. Mindazonáltal, amit Ten Hag látott a pályán és az edzésen tőle, az alapján hiszi, hogy csak idő kérdése, mielőtt állandó gólszerzővé válik a manchesterieknél.

 

"Ő tisztában van a helyzettel, de természetesen beszéltünk is vele erről, mert ő még mindig egy fiatal játékos" - tette hozzá.

 

"Okos. Érti a helyzetet, amiben van jelenleg, tisztában van a körülményekkel és szeretne több gólt szerezni. Amikor ez nem sikerül, akkor már azon van, hogy a következőn sikerüljön."

 

"Nagyon keményen dolgozni az edzéseken azért, hogy ebben fejlődjön."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

FC Köbenhavn - Manchester United (felvételről)

Bajnokok Ligája csoportkör, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!