FC Köbenhavn 4-3 Manchester United

Korai kiállításnak is köszönhetően a United kikapott Dániában és a csoport utolsó helyére csúszott vissza egy igen őrületes találkozót követően.


Jól indult a manchesteriek számára a találkozó, Wan-Bissaka a szögletzászlóhoz közelről zseniálisan tette be a labdát üres területre, ahova McTominay érkezett, a skót laposan kapu elé lőtt, Hojlund pedig jókor volt jó helyen és a kapuba lőtt, 1-0 a Unitednek.

 

A gól nem igazán pörgette fel a hazaiakat, akik csupán a 12. percben jutottak el először lövésig, ám a kísérletet könnyedén védte Onana.

 

Sajnos a 14. percben Evans-t ápolni kellett és nem is tudta folytatni a mérkőzést.

 

Nagyon nem akart felpörögni ez a meccs, korai csere után a nézőtéren kellett ápolni egy szurkolót, egy drukker berohant a pályára, a félidő feléből jó, ha 10 perc érdemi focit láthattunk.

 

A 28. percben manchesteri kontra indult, Garnacho kapott kiváló labdát, aki egy csel után kapura lőtt, a kapus védett, de a kipattanót Hojlund közelről kapuba lőtt.

 

Egy perc múlva a dán tizenhatosnál szerzett labdát Fernandes, Hojlund lőhetett kapura,Grabara hatalmasat védett. A szöglet után Maguire fejelt, Grabara ekkor is nagyot hárított.

 

A 40. percben Hojlund ismét közel állt a mesterhármashoz, remek labdával indulhatott kapura, lövése centikkel suhant el a kapu előtt.

 

Közben lehetséges piros lapos szituációt vizsgált a VAR, Rashford igen undorító módon lépett oda Jelertnek, ez sajnos jogos kiállítás.

 

A 44. percben balról érkező szabadrúgás Fernandes fején csúszott meg, a labda a lécről pattant a mezőnybe. A portugál közel járt az öngólhoz, nagyon nem lett volna jó, ha ez bement volna a kiállítás után azonnal.

 

Sajnos ami szépítés így is nagyon hamar jött, mert a következő percben Elyounoussi gurított 8 méterről a kapuba, így még az első játékrészben feljött egy gólra a Koppenhága úgy, hogy 13 perces ráadás következett.

 

Diks egy átlövéssel kísérletezett, Onana rajta volt és kikísérte a játékszert.

 

A 45+7. percben büntetőhöz jutottak a dánok, Varane is kézzel ért a labdához, majd Maguire is, a játékvezető pedig egyből a tizenegyesre mutatott. Goncalves állt a labda mögé ás magabiztosan lőtt a jobb alsóba, 2-2.

 

Még a szünet előtt kiegyenlítettek a hazaiak, ami nem sok jót jelzett a második 45 percre.

 

Fordulás után percekig a United járatta a labdát, de utána a dánok átvették az irányítást. Vavro távoli lövésénél kellett védenie Onanának, majd Claesson fejesénél is helyén kellett legyen. 

 

A 60. percben Falk fellőtt átadását Claesson tálalt Goncalves elé, aki azonnal megcélozta a kaput, de a labda középre ment, Onana biztosan védett.

 

Hat perccel később egy szabadrúgást ívelt fel Fernandes, Maguire fejelte meg a labdát, Lerager kézzel ért bele, de ment tovább a mérkőzés. Ám a VAR elemezte a helyzetet, ki is hívták a játékvezetőt, aki befújta a Unitednek a büntetőt. Fernandes helyezte le a játékszert a büntetőpontra és kegyetlenül bevarrta azt a jobb felsőbe, 2-3!

 

Grabara csúnyán eladta a labdát saját tizenhatosa előterében, Fernandes szedte össze, McTominay érkezett, de a portugál rosszul tálalt elé, így a skót nem tudta jól eltalálni.

 

Nem bírta ki a csapat, a 83. percben jobbról érkező ívelés szállt a hosszúra, Dalot aludt, Lerager meg tudta kerülni őt és közelről a kapuba passzolt, 3-3.

 

Négy perccel később már a vezetést is megszerezték a hazaiak, akik egész félidő során nagy fölényben játszottak, aminek meg is lett az eredménye, Bardghji révén szerezte meg a vezetést a dán alakulat.

 

Már Maguire is támadóként szerepelt, a 92. percben 21 méterről lőhetett, de a léc megmentette a hazaiakat a góltól. 


Az utolsó pillanatban Fernandes lőtt 25 méterről, a kapusról kijött a labda, de nem volt manchesteri, aki ráindult volna a kipattanóra. Így az eredmény már nem változott, a United ismét vereséget szenvedett és csoportja utolsó helyét foglalja el jelenleg.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4.forduló
FC Köbenhavn 4-3 Manchester United
Parken Stadium

 

Vezette: Donatas Rumsas

 

Köbenhavn: Grabara - Ankersen(Sorensen 71.), Vavro(Boilesen 78.), Diks, Jelert - Lerager, Falk, Goncalves(Oskarsson 73.) - Elyounoussi(Bardghji 63.), Claesson, Achouri(Larsson 78.)
Nem használt cserék: Dithmer, Sander, Babacar, Froholdt, Hojlund, Lund, Tanlongo

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Evans(Varane 15.), Dalot - McTominay, Eriksen(Amrabat 46.) - Rashford, Fernandes, Garnacho - Hojlund(Mount 84.)
Nem használt cserék: Heaton, Bayindir, Lindelöf, Antony, Forson, Martial, Hannibal, Pellistri, Reguilon

 

Gólszerző: Elyounoussi 45', Goncalves 45+9' (11-es), Lerager 83', Bardghji 87. illetve  Hojlund 3', 28', Fernandes 70' (11-es)

 

Sárga lap: Vavro

 

Kiállítva: Rashford
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!