Hojlund az ötödik Vörös Ördög, aki elérte ezt a bravúrt

Rasmus Hojlund mindössze az ötödik Manchester United-játékos, aki idegenben, saját hazájában gólt szerzett a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Kupában.


A dán válogatott játékos az első félidőben kétszer is betalált egykori klubja, az FC Copenhagen ellen, de akárcsak a Galatasaray ellen az Old Traffordon, a duplája végül itt is hiábavalónak bizonyult a mérkőzés kimenetele szempontjából.

 

A dán fővárosban szerzett góljaival azonban azon kevés United-játékosok egyike lett, akik idegenben, saját hazájukban is betaláltak az európai kupasorozatokban.

 

Cristiano Ronaldonak két alkalommal is sikerült ez, először egy fejessel, amelyet nevelőklubja, a Sporting ellen szerzett Lisszabonban, majd a 2008/09-es szezonban, egy távoli lövéssel a Porto ellen.

 

Az első Vörös Ördög, akinek sikerült ez a bravúr, Liam Whelan volt, aki 1957. szeptemberében kétszer is betalált a Shamrock Rovers ellen. A támadó  mindkét félidőben egy-egy találattal járult hozzá Matt Busby csapatának 6-0-s győzelméhez a Dalymount Parkban az európai kupamérkőzésen.

 

Az angol csatár, Wayne Rooney 2010/11-ben a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, míg a holland válogatott Memphis 2015/16-ban a PSV Eindhoven elleni 2-1-es vereség alkalmával volt eredményes.

 

Érdemes kiemelni, hogy ha az idegenbeli mérkőzések mellett a semleges helyszíneket is beleszámítjuk, akkor nyilvánvalóan a döntőkben elért eredményeink is említést érdemelnek.

 

Bobby Charlton kétszer is betalált, és Brian Kidd is a góllövőlistán szerepelt a Benfica elleni híres, 1968-as győzelmünk alkalmával a Wembleyben. A nemzeti stadion volt a helyszíne Rooney találatának is a Barcelona ellen a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben.

 

 

EURÓPAI KUPA / BAJNOKOK LIGÁJA IDEGENBELI GÓLOK A GÓLSZERZŐ HAZÁJÁBAN

1957.09.25.: Liam Whelan - Shamrock Rovers

2007.09.19.: Cristiano Ronaldo - Sporting

2009.04.15.: Cristiano Ronaldo - Porto

2011.04.06.: Wayne Rooney - Chelsea

2015/09/15: Memphis - PSV Eindhoven

2023.11.08.: Rasmus Hojlund (2) - FC Copenhagen

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!