Kiket előzött meg Hojlund ezzel a BL rekorddal?

A Manchester United FC Copenhagen elleni Bajnokok Ligája-meccsének élő közvetítésében, a TNT Sports-on elhangzott egy statisztika, miszerint Rasmus Hojlund hamarabb jutott el öt gólig ebben a kupasorozatban, mint eddig bármelyik Vörös Ördög.


Természetesen ez további kutatásra késztetett minket a témában, hiszen a dán válogatott játékos jelenleg csodát művel ezen a szinten, a Bayern München elleni találatát és a Galarasaray otthonában szerzett dupláját két, korábbi klubja ellen közelről szerzett góllal egészítette ki.

 

Hojlund négy meccsen szerzett öt gólja tehát azt jelenti, hogy hamarabb elérte ezt a számot, mint a korábbi rekorder, Dwight Yorke.

A Trinidadi és Tobagó-i csatár nem talált be a Vörös Ördögök színeiben az európai bemutatkozásakor, a Barcelona elleni 3-3-as döntetlen alkalmával, de az 1998/99-es, triplázást hozó szezon kulcsfigurájává vált, és Alex Ferguson csapatának gólkirálya lett.

 

Yorke a Bayern München és a Brondby elleni idegenbeli meccseken is a góllövőlistán szerepelt, mielőtt az Old Traffordra való visszatéréskor ismét feltörte a dánok védelmét. A Barca ellen a második mérkőzésen, a Nou Campban elért 3-3-as döntetlen alkalmával duplázott a korábbi Aston Villa-ász, ezzel öt meccsen öt gólt szerzett a sorozatban.

Dwight állandó csatártársának, Andy Cole-nak nyolc mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligájában a maroknyi gólt, míg a holland Ruud van Nistelrooy-nak eggyel kevesebb (hét) kellett.

 

Romelu Lukaku nyolc mérkőzésen érte el az ötöt, míg másoknak, például David Beckhamnek (három gól az első négy mérkőzésen), Dimitar Berbatovnak (négy gól az első két mérkőzésen) és Wayne Rooneynak (három gól az első mérkőzésen) is eltartott egy ideig, amíg az erős kezdés után további találatok érkeztek.

 

Hojlund már most bekerült a United Bajnokok Ligája-góllövőinek 30-as toplistájába, még akkor is, ha messze van a listát 38 góllal vezető van Nistelrooytól.

 

 

Érdemes megjegyezni, hogy ez a statisztika a sorozat modern változatára vonatkozik, nem pedig a régi, egyenes kieséses rendszerű európai kupára. Az első két mérkőzésünkön Dennis Viollet az Anderlecht elleni 2-0-s idegenbeli győzelmet követően négy gólt jegyzett a belgák ellen az 1956-os, Maine Roadon aratott 10-0-s győzelem alkalmával.

 

A korszak másik nagyszerű csatára, Tommy Taylor az első öt európai mérkőzésén ötször talált a hálóba, így szintén megérdemli az elismerést.

 

Denis Law is kiváló mérleggel rendelkezik: 18 mérkőzésen 14 gólt szerzett a Vörös Ördögök európai kupáiban, de kissé meglepő módon 12 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy ötöt jegyezzen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!