Manchester United N - West Ham N 5-0

A Manchester United Női csapata vasárnap ötgólos győzelemmel tértek vissza a győzelem útjára a női Super League-ben, miután 5-0-ra legyőzték a West Hamet a Leigh Sports Village-ben.


Geyse már három perc elteltével megnyitotta a gólcsapot, majd Millie Turner egy remek befejezéssel megduplázta Marc Skinner csapatának előnyét.

 

Nikita Parris is feliratkozott a góllövőlistára, így a United igen nagy fölénnyel vonult el szünetre.

 

Az első félidő gördülékenysége hazai részről a második félidőben kissé meghanyatlott, de a záró szakaszban ismét sikerült felpörögni és a csereként beálló Lucia Garcia és Melvine Malard szépen eltalált góljaival megkoronázták a győzelmet.

 

A United a hétközi, Everton felett aratott 7-0-s Liga-kupa diadal energiáját a Kalapácsosok elleni mérkőzésre is tovább tudta vinni és már három perc után vezetést szerzett.

 

Leah Galton hurokszerű keresztlabdáját csak Hinata Miyazawa próbálta kapura tenni, de a játékszer csak felpördült, Geyse volt az első, aki reagált, és a West Ham kapusát, Mackenzie Arnoldot megelőzve bólintott a Kalapácsosok hálójába.

 

A United már korán megpróbálta növelni az előnyüket és Arnoldot többször próbára tették, amikor Ella Toone távoli próbálkozása csíphette igencsak a tenyerét.

 

Játékosaink és az Leigh Sport Village-ben ülőő szurkolóink azt hitték, hogy Skinner csapata megduplázza előnyét Galton révén, miután Toone mögüle indította és jobb lábbal gyönyörűen átemelte a labdát Arnold felett. Az ünneplés azonban korán félbeszakadt, mivel a zászlót les miatt a magasba emelték.

 

A United dominanciája ellenére Mary Earpsnek mégis akcióba kellett lépnie, hogy kivédje Riko Ueki szemét, miután a West Ham csatára átverekedte magát Jayde Riviere és Maya Le Tissier védőpároson.

 

Az első félidő megszakadt, miután Viviane Asseyi és Katie Zelem összeütköztek. Miután mindkét játékos kezelésre szorult, a Kalapácsosok játékosát le is kellett cserélni, míg Zelemet alkalmasnak találták a játékra.

 

A Vörös Ördögök a félidő feléhez közeledve továbbra is próbálkoztak előnyük növelésével és miután Turner a bal oldalon gyönyörű összjátékkal hozta magát helyzetbe, végül egy fenséges lövés ragasztott a felső sarokba megduplázva ezzel a Vörös Ördögök előnyét.

 

A West Ham majdnem azonnal válaszolni tudott Emma Harries révén, de miután a támadó Riviere nyomása alatt célt tévesztett, a United újabb csapást mért a vendégekre. Parris vette le Toone éles passzát és az alsó sarokba lőtte a labdát. (Két mérkőzés alatt már a negyedik gólját szerezte.)

 

Galton, Parris és Toone is közel járt a negyedik United-gólhoz a félidő hajrájában, a szünetre azonban a hazaiak 3-0-ás előnnyel vonulhattak.

 

A vendégek lendületesen kezdték a második játékrészt, Harries percekkel a kezdés után egy mélységi lövéssel közel járt a gólhoz.

 

A West Ham továbbra is nyomást próbált gyakorolni, Earps és a Vörös Ördögök védelme azonban kitartott és visszaverte a támadásokat.

 

Ueki ismét veszélyeztetett a Kalapácsosok részéről, befelé cselezett és ballal eresztett meg egy nagy erejű lövést a kapu felé. Az első félidőhöz hasonlóan Earps jól reagált és hárította a japán válogatott játékos lövését, így megőrizte a United háromgólos előnyét.

 

Ueki ismét veszélyt jelentett, megtartotta a labdát Lisa Evansnek, de Le Tissier meg tudta zavarni a vendégek játékosát, hogy megfékezze a lövés ütemét.

 

A második félidőben a United nem volt olyan gördülékeny, mint az elsőben és a rengeteg cserét követően a végjáték pörgése hiányzott a játékosokból. 

 

A záró szakaszban azonban úgy tűnt, hogy a United megtalálja a plusz fokozatot és Garcia Lisa Naalsund remek passzát követően a 4-0-ára alakította az állást.

 

A szintén csereként beálló Malard aztán rátette a habot a tortára a Vörös Ördögök számára, amikor Toone és Zelem remek bal oldali összjátékát követően közelről a kapuba csavart.

 

Az 5-0-s diadal azt jelenti, hogy Skinner csapata harmadik a tabellán és néhány nap leforgása alatt 12 gólt szerzett és jó formában várja a jövő heti manchesteri városi derbit az Old Traffordon a Női Szuperliga következő fordulójában november 19-én 17:30kor.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Riviere, Le Tissier, Turner (Evans 78), Blundell; Zelem (c), Toone; Parris (Malard 61), Hinata (Naalsund 61), Galton (Garcia 78); Geyse (Williams 61).

Nem használt cserék: Middleton-Patel, Tullis-Joyce, Ladd.

Gólok: Geyse 3, Turner 42, Parris 46, Garcia 88, Malard 90+5.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!