Maguire igazolva érzi nyári döntését

Harry Maguire igazolva érzi abbéli döntését, hogy a Manchester Unitednél maradt, miután sorozatban játszhatta az ősz folyamán a mérkőzéseket a klub színeiben.


Az angol válogatott játékos minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 8 tétmérkőzésen mindig a kezdőcsapatban kapott helyet Erik ten Hagnál, aki láthatóan már őt részesíti előnyben a védelem tengelyében Raphael Varane-nal szemben.

 

Maguire-től elvette Ten Hag a nyár folyamán a csapatkapitányi tisztséget és nagyon közel állt ahhoz is, hogy a Premier League-beli rivális West Ham Unitedhez igazoljon az átigazolási időszakban, mielőtt úgy döntött volna, hogy marad és küzd a helyéért az Old Traffordon.

 

Bár az előző szezon első számú védőpárosa, Lisandro Martinez és Varane sérülései is hozzájárultak a több játéklehetőségéhez, de a 30 éves játékos elégedett, hogy a befektetett munkája kezd kifizetődni és maga mögött hagyhatta az egy szezonnal ezelőtti, frusztráló időszakát.

 

"Játszottam néhány mérkőzést az előző idényben, 16 vagy 17 alkalommal voltam kezdő és úgy éreztem, hogy nagyon jól teljesítettem azokon a meccseken, ahol a pályán voltam" - kezdte Maguire.

 

"Viszont nem játszhattam annyit, mint amennyit szerettem volna."

 

"Más részről viszont Rapha (Varane) és Licha (Martinez) fantasztikusan játszottak és rengeteg mérkőzést segítettek kapott gól nélkül lehozni. Ki kellett várnom az én időmet és türelmesnek kellett maradnom."

 

"A tavalyi szezonban volt két-háromszor lehetőségem sorozatban mérkőzéseket játszani, de egyszer betegség, kétszer pedig sérülések akasztották meg, így soha nem tudtam megfelelően felvenni a ritmust és annyit mérkőzést játszani, hogy bizonyítani tudjak a menedzseremnek."

 

"Mostanra ez már megvan és nagyon élvezem a játékot. Imádok ennél a klubnál játszani. Maradni és harcolni akartam a helyemért. Négy-öt válogatott szintű belső védője van a klubnak, így a kezdőcsapatbeli helyekért nagyon nagy verseny folyik."

 

 

Amikor arról kérdezték, miként sikerült fenntartania az önbizalmát, mikor nem volt a csapatban, Maguire így folytatta:

"Szerintem a tapasztalat és az emlékek sokat segítenek ebben. A legfontosabb dolog, hogy minden edzésen nagyon keményen kell dolgozni és biztosra kell menni azt illetően, hogy minden pillanatban bevetésre készen állj."

 

"De én 16 vagy 17 mérkőzésen voltam kezdő tavaly és úgy éreztem, hogy rendelkezem a játékhoz szükséges formával. Rengeteget beszéltek rólam az emberek, mert nem játszottam sok meccset. De a hazám színeiben jól ment a játék, ott voltam a világbajnokságon, ahol nagyon jól játszottam és így a formám is megvolt."

 

"Azonban a futball világ legjobb középhátvédei közül kellett párral megvívnom, akik kimagasló teljesítménnyel rukkoltak elő, így én nem jutottam annyi lehetőséghez, mint szerettem volna. Ennél a klubnál minden helyért hatalmas harc folyik és ez igaz az én posztomra is."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!