Ten Hag: A támadójátékunk be fog indulni

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag megismételte, hogy szerinte csak idő kérdése, hogy a csatárok, Marcus Rashford és Rasmus Hojlund elkezdjenek gólt lőni a Premier League-ben.


A menedzsert eredetileg Rasmus Hojlundról faggatta a beIN Sports, és arról, hogy a dán csatárra nem nehezedik-e túl nagy nyomás.

 

A skandináv csatár - aki sérülés miatt kihagyta hazája legutóbbi válogatott mérkőzéseit - még nem talált be a Premier League-ben, de már öt gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, amit Ten Hag is megjegyzett.

 

"Ha ötször betalálsz a Bajnokok Ligájában, akkor a Premier League-ben is betalálsz, ez csak idő kérdése" - mondta a holland. "Ha mi, mint csapat, megteremtjük a lehetőségeket, és ha ő meggyőződik róla, hogy képes rá, akkor szerintem el fog kezdeni gólokat lőni."

 

 

Ten Hag ezután áttért Rashfordra, aki ebben a szezonban eddig egy gólt szerzett a Premier League-ben, és még nem mutatja azt a varázslatot, amit a Vörös Ördögök tavalyi szezonban produkált, amikor 30 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve.

 

A menedzser így nyilatkozott: "Ő bizonyította ezt az egész karrierje során. Több mint 100 gólt szerzett már a Premier League-ben."

 

"A tavalyi szezonban is betalált 30-szor, szóval eljön majd a pillanat ebben a szezonban, amikor beindul."

 

Miután megkérdezték tőle, hogy a 10-es számú játékosunk nem gondolja-e túl a játékát ebben az időszakban, Ten Hag elmondta, hogy ez a probléma nem ritka a csatároknál.

 

"Azt hiszem, minden csatárnak van olyan periódusa, amikor nem lő gólt" - mondta a holland. "És akkor minden csatár elkezdi [túl]gondolni, és amikor ez történik, akkor elszalasztja a pillanatot, mert csak egy tört másodperce van."

 

"A Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában az ellenfelek nagyon jól védekeznek, nem csak egyénileg, hanem csapatként is. Ki kell használnod ezt a töredék pillanatot, van rá fél másodperced, hogy gólt szerezz."

 

A két csatár reméli, hogy igazolhatja a menedzser várakozásait a vasárnapi, Everton elleni kiránduláson a Premier League-ben, amely a Goodison Parkban 17:30-kor kezdődik. Hojlund egészségi állapota azonban egyelőre kérdéses.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!