Rio Chicharitot élteti

Rio Ferdinand ifjú csapattársát, Javier Hernandezt dicsérte, miután csereként beállva gyõztes gólt szerzett a Valencia ellen.


A nyári igazolás beállását követõen hamar lehûtötte a Mestalla közönségének hangulatát, ugyanis egy mesterien véghezvitt támadást hidegvérrel fejezett be, amellyel õ és csapata 1-0-s gyõzelme került a mai címlapokra. Ha lehet még nagyon várakozás és izgalom vele kapcsolatban, akkor ezután a gólja után ez most tetõfokára hágott a United szurkolóinak körében.

 

„Õ egy fantasztikus fiú. Mindennap már korán ott van az edzésen és az utolsók közt van, aki távozik. Nagyszerû a hozzáállása, mindig tanulni akar és a csapatba bekerülni” – lelkendezett Ferdinand.

 

„De ugyanez elmondható Michael Owen és Federico Macheda kapcsán is. Szerencsések vagyunk, hogy vannak olyan játékosaink, akik képesek percek alatt különbséget jelenteni a korábbiakhoz képest.”

 

 

 

 

A Vörös Ördögök gyõzelmükkel a Bajnokok Ligája C-csoportjának elsõ helyére ugrottak, amely során sikerült mindkét céljukat teljesíteni, azaz a védelem is tökéletesen zárt, emellett pedig elöl is eredményesek tudtak lenni. A végeredmény szempontjából tehát hibátlan mérkõzést zártak Ferdinandék.

 

„Úgy gondolom, nagyon sok mindent megtettünk azért, hogy a védelmünk egy áttörhetetlen falként funkcionáljon, és ne kapjunk gólt. Emellett sikerült még egy kontratámadásból gólt is szereznünk” – tette hozzá.

 

„Az elsõ félidõben érzéseim szerint nagyon elbizonytalanítottuk õket elöl, de sajnos támadásban mi sem tudtuk túl sokat mutatni.”

 

„A második játékrészre minden szempontból elõre léptünk, többet volt nálunk a labda, majd a két csere és Nani összjátékában megszületett a gól.”

 

„Ez az eredmény egyértelmûen önbizalom növelõ hatású. Mindenki nagyon jól tudja, hogy az elõzõ fordulóban és a bajnokságban is nagyon fontos pontokat hullajtottunk el, és egy ilyen hosszú erõltetett menetelés során az idegek néha felmondhatják a szolgálatot. Azonban ezen az estén szerencsére csapatként sikerült felülkerekednünk az akadályokon.”

 

Miután már sorozatban másodszorra lépett pályára a Bajnokok Ligájában, sérülése miatti hosszú kihagyását követõen, Rio egyre inkább régi önmagát idézte. Olyan teljesítményt nyújtott Valenciában, amitõl szinonimájává vált az elegáns védõjátékos típusának és látszott rajta, hogy élvezi, hogy újra a pályán lehet.

 

„Nagyszerû volt. Mérhetetlen öröm számomra, hogy újra játszhatok.”

 

„Élveztem a játékot, és tudom, hogy ez a legfontosabb. Kimenni a pályára, és 90 percig folyamatosan koncentrálni, olyan fantasztikus érzés, ami már nagyon régóta hiányzott. Az pedig külön csak emeli ennek a gyõzelemnek az értékét, hogy Spanyolországban sikerült elérnünk, hiszen mind tudjuk, hogy nem igazán volt jó az itteni mérlegünk, egészen tegnapig.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!