Galatasaray 3-3 Manchester United

Kétszer is vezetett két góllal a United Törökországban, de csak egy pontot tudott elhozni.


Egy győzelemmel és három vereséggel a háta mögött utazott Törökországba a Manchester United, amelynek nagyon fontos volt, hogy három pontot szerezzen ma este, ha a továbbjutást célként tekintették a csapatnál.

 

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a második percben remek támadás végén került lövőhelyzetbe Ziyech, de Lindelöf blokkolta a támadó kísérletét.

 

A 4. percben Onana mutatott be magabiztos védést egy távoli lövésnél, majd manchesteri kontra végén Garnacho beadását Hojlund akarta kapuba helyezni, de a próbálkozása után a labda az alapvonalon túlra került.

 

A hazai fölény egyre gyökkent, ahogy teltek a percek és a 11. percben meg is szerezte a vezetést a United! Nagyszerűen passzolgattak a vendégek mindaddig, míg Garnacho kiváló lehetőséghez jutott, a fiatal támadó nem hibázott, 11 méterrről a léc alá bombázott, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Hazai szöglet után jöhetett volna az egyenlítés, a rövidnél megcsúsztatott labdát Onana védte, a kipattanót Maguire blokkolta a gólvonal előtt, majd Wan-Bissaka tudott tisztázni a nagy kavarodást követően. A törökök tizenegyest reklamáltak, de a VAR vizsgálata után már nem tudtak mit tenni, bedobással jöhetett a Galata.

 

Még 20 perc sem telt el és kettővel vezettek a manchesteriek. Fernandes kapott labdát egy bedobás után, kapu felé fordult, balról befelé ment és 24 méterről kegyetlenül bevarrta a rövid felsőbe, hatalmas gólt ragasztva a hazai kapuba!

 

Fernandes szabálytalankodott a manchesteri tizenhatos előtt, a megítélt szabadrúgást Ziyech vállalta el és a hosszú alsóba tekert. Szépített a Galata!

 

Megjött a lövőkedve Ziyech-nek, aki a 31. percben jobbról betörve 25 méterről próbálkozott, de a labda a kapu fölé szállt.

 

A 35. percben Zaha löhetett egy szerencsés labdaszerzés után, Maguire nagyon nagyot blokkolt. 

 

A félidő utolsó harmada a szögletekről és a szabálytalanságokról szólt, majd a 43. percben hirtelen leizzadhatott minden United drukker, hiszen Icardi kapott nagy labdát, amit magabiztosan lőtte a kapuba, de szerencsére lest fújt a játékvezető, így nem egyenlített a hazai gárda.

 

Fordulás után a Galata szinte mindent feltett az egyenlítésre és már a játékrész második percében közel járt hozzá Ayhan révén, a védő azonban csak oldalhálót talált.

 

A fellazuló török védelmet a remekül kihasználta a United, az 55. percben jobbról érkező lapos labdát McTominay lőtte közelről a kapuba, ismét két góllal vezetett az angol alakulat.

 

Hét percig érezhette magát nyugodtnak a csapat, Fernandes imét buta szabálytalanságot követett el a tizenhatos előterében, Ziyech ezt a szabadrúgást is kapura küldte, Onana nem volt a helyzet magaslatán, róla pattant a játékszer a kapuba, 2-3.

 

A 66. percben Zaha átadása után Akturkoglu lövését kellett védenie Onanának. A törökök ismét feljebb kapcsoltak.

 

A 71. percig bírta a United; Akturkoglu kapott nagyon jó labdát, a védelem nem állt a helyzet magaslatán, a csereként beállt játékos pedig kíméletlenül kapuba bombázott, 3-3.

 

Végre valamit mutatott a manchesteri csapat is, ellentámadás végén Garnacho próbált a hosszúba tekerni, de sajnos fél métert tévedett. A következő percben McTominay vezette a játékszert kapu felé, 23 méterről lőtt, de ő is eltévesztette a célt, a skót még közelebb járt a gólhoz, mint Garnacho.

 

A 84. percben Zaha került hatalmas helyzetbe, de szerencsére középre lőtte a labdát, így Onana védeni tudott.

 

A túloldalon Fernandes lőtt kapufát 22 méterről, a kapustól bement volna a labda.

 

Nem sokat foglalkoztak a csapatok a védekezéssel, mindkét oldalon sorozatosan jöttek a lövések, de ezek gyengék voltak.

 

Nem sikerült újabb gólt szerezni, így döntetlennel mehettek haza a török pokolból a manchesteriek. Hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, még nem tudni, de így elég kevés az esély.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Galatasaray 3-3 Manchester United
Rams Park

 

Vezette: José Maria Sanchez

 

Galatasaray: Muslera - Boey, Bardakci, Ayhan, Angelino(Nelsson 82.) - Torreira, Ndombele(Oliveira 60.) - Ziyech(Yilmaz 82.), Mertens(Akturkoglu 60.), Zaha(Demirbay 88.) - Icardi
Nem használt cserék: Guvenc, Bakambu, Karatas, Tete

 

United: Onana - Wan-Bissaka(Dalot 78.), Maguire, Lindelöf, Shaw - McTominay, Amrabat(Mainoo 57.) - Antony, Fernandes, Garnacho(Pellistri 78.) - Hojlund(Martial 57.)
Nem használt cserék: Bayindir, Heaton, Gore, Hugill, Mejbri, Reguilon, Varane

 

Gólszerző: Ziyech 29', 62', Akturkoglu 71' illetve Garnacho 11', Fernandes 18', McTominay 55'

 

Sárga lap: Boey, Ayhan illetve Fernandes, Amrabat, Shaw, Wan-Bissaka

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!