New England Revolution 1-4 Manchester United

Elsõ felkészülési mérkõzését magabiztosan nyerte a United.


A Vörös Ördögök elsõ felkészülési mérkõzése eredményesre sikeredett az Egyesült Államokban.

A mérkõzés elsõ említésre méltó eseménye a 12. percben történt, akkor Joseph fejelhetett Fabio szorításából kapura, de bólintása kapu mellé szállt. A helyzet elõtt alig történt érdemleges egy Young beadáson és két labdacserén kívül, ugyanis a játékvezetõ nem volt megelégedve a játékszerekkel, amiért majd egy percig állt a játék.

Elsõ igazán helyzetnek mondható United próbálkozásig a 18. percig kellett várni. Ekkor Nani kevergetett a jobb oldalon, majd a 16-os sarkáról beívelt ladbáját Rooney fejelhette kapura, de fejese a kapu fölé szállt.

Négy perccel késõbb Anderson remekül indította Youngot, aki a kapu elé lõtte a labdát, a védõk nehezen, de menteni tudtak Rooney elõl. Azonnal jött is a válasz a hazaiaktól, Phelan lõtt 20 méterrõl, de Lindegaard magabiztosan fogta a labdát.

Az elsõ félóra végén ismét Young beadása után alakult ki veszély, Berbatov fejelhetett a hosszú sarokhoz köze helyezkedve, de az ívelés kissé magasra sikerült, így már nem tudta megfelelõen kapu felé irányítani a bolgár a játékszert, így ez a helyzet is kimaradt.

Carrickék folymatosan az ellenfél térfelén adogattak, ám a Revolution nagyon jól védte területét, nem igazán hagyva sok lehetõséget arra, hogy lendületbõl megiramodjanak az ellenfél játékosai, akik sokszor állva várták a labdát, kevés mozgást hajtottak végre. Ám a félidõ vége felé kezdett magára találni a United és egyre nagyobb helyzeteket alakítottak ki.

Elõbb Rooney fejelhetett 5 méterrõl Nani beívelését követõen, de a támadónak még szoknia kell új haját talán, mert fejesébõl majdnem bedobás lett.

A 41. percben aztán a félidõ talán legnagyobb helyzete és legnagyobb kapus bravúrja alakulhatott ki. Rooney ugratta ki nagyszerûen a felfutó Fabiot, aki lerázva védõjét betört a büntetõterületre és egészen az alapvonalig futott, onnan középre passzolt az érkezõ Berbatovnak, aki kapura is tudott lõne, ám Reis kapus hatalmasat mentett, maradt a 0-0.

Egy percre rá ismét Nani ívelt, ismét Rooney találta meg, ám a támadó 5 méterre a kaputól elég gyengén lõtt, könnyen kivágta egy védõ a labdát saját kapuja elõterébõl.

A félidõ hosszabbításában egy Nani és egy Rafael lövés volt még érdemleges esemény, de egyikbõl sem lett gól, így egy alacsony színvonalú és iramú félidõt követõen vonulhattak a csapatok szünetre.

A második félidõre több cserét is végrehajtottak a menedzserek. Sir Alex lehozta Vidicet, Berbatovot és Rooneyt, helyükre érkezett Owen, Macheda és Rio Ferdinand.

Az 50. percben már meg is lett az eredménye Ferguson cseréinek. Anderson - Carrick összjátékot követõen az angol középpályás csodásan ugratta ki Michael Owent, aki az öt és feles sarkáról a hpsszú alsó sarokba lõtt, 1-0 a Unitednek.

 


Három perccel késõbb egyenlíthetett volna a hazai csapat, Lindegaard passzolt Andersonhoz, aki saját tizenhatosa elõterén rosszul kezelte le a labdát, így Joseph megszerezte, majd kemény lövést eresztett kapura, de a dán hálóõr biztosan fogta azt.

Az 54. percben aztán megduplázta elõnyét Sir Alex csapata. Nani ívelt labdával ugratta ki a felfutó Carricket, aki bepasszolt középre Machedának, az olasz csatár pedig könnyedén szerezte meg elsõ gólját a találkozón.

Két percig örülhettek igazán a vendégek szurkolói, ekkor 17 méterre a United kapujától végezhetett el szabadrúgást a Revolution. Feilhaber lövése megpattant a sorfalon, irányt változtatva a kapu bal felébe gurult a labda. Lindegaard tehetetlen volt már, hiszen a lövésre elmozdult a jobb sarok felé. De még mindig a vendégek vezettek 2-1-re.

Sõt, négy perc múlva növelték ismét elõnyüket. Egy jobb oldali szögletet csúsztatott meg egy hazai védõ, így került a labda a hosszún álló Macheda elé, aki ballal a kapuba lõtt, megszerezve második gólját. 3-1 a Unitednek!

 


Pár perccel késõbb az olasz fiatal mesterhármashoz is közel került. Young ívelt tökéletesen a támadó fejére, aki azonban nagy helyzetben fölé bólintott.

Ferguson ismét cserélt, két szélsõjét hozta le, tehát Nani és Young helyett érkezett Obertan és Giggs. Mindketten benne is voltak a Vörös Ördögök negyedik góljában, mely a 80. percben született.

Ekkor Obertan cselezgetett az ellenfél 16-osának jobb szélénél, meglátta, hogy érkezik az addigra szintén pályára küldött Park, jól passzolt hozzá, aki Giggset választva gyönyörû kényszerítõt játszott meg, majd miután visszakerült a labda a koreai elé, higgadtan, elegánsan átemelte a kirohanó kapus felett és juttatta a kapuba a játékszert, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt. 

 


Összességében egy felkészülési meccsbõl sokat nem lehet következtetni, de az jól látszott, hogy a két csapat között hatalmas a különbség még úgy is, hogy a hazaiak nyakig benne vannak a bajnokságban, míg a vendégek egy hete jöttek vissza pihenésükbõl.
 

 

 

New England Revolution 1-4 Manchester United

Boston, Gillette Stadium, 51523 nézõ

 

Manchester United: Lindegaard - Rafael, Evans, Vidic(Ferdinand 46), Fabio - Nani(Giggs 67), Carrick(Park 75), Anderson(Diouf 75), Young(Obertan 67) - Rooney(Owen 46), Berbatov(Macheda 46)

Nem használt csere: Johnston, Evra

 

Gólszerzõ: Owen 50., Macheda 54., 60, Park 78. illetve Feilhaber 56.

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 

 

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!