McTominay: A múltban toxikus öltöző most Ten Hag mögött áll

"Időnként toxikus volt a hangulat" a Manchester Unitednél a korábbi menedzserek irányítása alatt, de a játékosok "hátározottan Erik ten Hag mögött" állnak, állítja Scott McTominay.


Minden sorozatot figyelembe véve idei 23 tétmérkőzésükből a szombati, Bournemouth elleni 3-0-s zakójuk volt a 11. alkalom, hogy a Vörös Ördögök vereséget szenvedtek az idei szezon során.

 

Ráadásul kedden este mindenképpen le kell győzniük ahhoz a Bayern Münchent, hogy bármilyen esélyük legyen a Bajnokok Ligája továbbjutásra.

 

"Ez mindenek előtt a játékosok felelőssége" - kezdte McTominay a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón.

 

"Számos lenyűgöző játékosunk volt, most pedig olyan szakaszában járunk a csapatépítésnek, amikor rengeteg nagy karakter alkotja az öltözőnket."

 

"Nem ez volt a helyzet a többi menedzser idején, amikor időnként toxikus volt a hangulat - most azonban a fiúkkal határozottan a menedzser mögött állunk."

 

"Lenyűgöző edzői stábunk van. Szeretnénk jól teljesíteni ennél a futball klubnál és ez ennyire egyszerű."

 

 

A 27. életévében járó skót válogatott középpályás még 2017-ben, José Mourinho kezei alatt debütálhatott a manchesteriek felnőtt csapatában.

 

Múlt héten, a második Unitedes szezonját taposó Ten Hag visszautasította azokat a pletykákat, hogy a csapat öltözője megosztott lenne, kijelentve, hogy a keret "egységes".

 

Elődjei, David Moyes, Louis van Gaal, Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer, illetve a megbízott menedzserként tevékenykedő Ralf Rangnick edzői időszakai is jól dokumentáltan tele voltak különböző léptékű és súlyosságú öltözőbeli nyugtalanságokkal.

 

Solskjaer még szeptemberben egy interjúban kritizálta is néhány korábbi játékosa viselkedését.

 

A United jelenleg a hatodik helyet foglalja el a Premier League-ben, míg a Bajnokok Ligája csoportjában sereghajtó, ahhoz pedig hogy továbbjuthasson a legjobb 16 közé, a Bayern legyőzése mellett még a csoport másik mérkőzésén is számukra kedvező módon kellene alakulnia az eredményeknek.

 

"Nem vagyunk naívak, csapatként kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtunk" - tette hozzá McTominay.

 

"Beszéltünk erről az edzői stábbal. A menetrendünk kegyetlen, de ezt nem használhatjuk kifogásként. Csapatként össze kell tartanunk és választ kell erre találnunk."

 

"A Premier League-ben mindegyik csapat hihetetlenül atletikus, a Bajnokok Ligájában pedig mindegyik hatalmas futómennyiséget produkál. Ezekkel kell felvennünk a versenyt, ha pedig ennél a klubnál játszol, akkor ez különösen igaz."

 

"A menedzser nem tehet túlzottan sokat ebben a tekintetben az oldalvonal mellől, ezekben a játékosoknak kell bizonyítaniuk."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Bayern München

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!