Az FFP behatárolja a United téli lehetőségeit

A Manchester United közölte szurkolóival, hogy ne számítsanak izgalmakkal teli januári átigazolási időszakra, részben amiatt, mert a Pénzügyi Fair Play (FFP) szabályai "igen kemények".


Novemberben az Evertont 10 pontos levonással sújtották a Premier League pénzügyi szabályzatának megszegéséért, míg a Unitedet júliusban 257 ezer fontra megbüntették az UEFA szabályzatának "kis fokú megszegéséért".

 

Egy szurkolói ankéton beszélve a United operatív igazgatója, Collette Roche arról beszélt, a klubnak "nagyon fegyelmezettnek" kell lennie, amikor a jövőbeli új játékosok igazolására kerül sor.

 

"Nem számítunk arra, hogy [a januári átigazolási időszak] különösebben sűrű lenne" - mondta Roche egy decemberi szurkolói fórum keretében.

 

"A játékoskeretünk lehetőségein belül mindig nyílhat lehetőség egy-egy ügyletre, különösen, ha olyan játékosról van szó, aki nem kap annyi bizonyítási esélyt, mint szeretne."

 

"Mindazonáltal, azt illetően mindig konzekvensen kommunikáltunk, hogy januárt nem tekintjük optimális időszaknak az üzletelésre és a csapat erősítésére szolgáló stratégiánkkal a nyárra koncentrálunk."

 

"Láthattuk ebben a szezonban, hogy a Pénzügyi Fair Play szabályai igen kemények, szóval nagyon óvatosnak kell lennünk azt illetően, hogy továbbra is megfeleljünk és meg is fogunk. Ez azt jelenti, hogy nagyon fegyelmezetten kell költekeznünk a jövőben, egyensúlyban tartva az érkezők és a távozók létszámát."

 

 

Amint hivatalossá válik kisebbségi tulajdonszerzésük, Sir Jim Ratcliffe és az INEOS várhatóan átveszi az irányítást az igazolások felett, de a fórumon nyilatkozva a United ideiglenes ügyvezető igazgatója, Patrick Stewart arról beszélt, az ügylet nyélbe ütése "komplikált folyamat".

 

"Tudom, hogy Önök [a szurkolók] csalódottak, amiért még nincs végeredménye a stratégiai áttekintésnek" - tette hozzá Stewart.

 

"Minden, amit elmondhatok, hogy ez egy komplikált folyamat és az érintett személyek nagyon keményen dolgoznak azon, hogy a lehető leggyorsabban le lehessen zárni."

 

A Vörös Ördögök jelenleg a Premier League 7. helyét foglalják el a tabellán a Liverpool elleni 0-0-s döntetlenjüket követően, az európai kupaporondról pedig már búcsúzni kényszerültek, miután utolsóként végeztek Bajnokok Ligája csoportjukban.

 

Erik ten Hag legénysége számára csalódást keltően kezdődött a szezon, amely során eddig többször szenvedtek vereséget, mint ahányszor nyerni tudtak.

 

"Mint tudják, ez a szezon továbbra is egy rögös útra hasonlít a felnőtt férfi csapatunk számára" - mondta Roche a szurkolóknak.

 

"Csalódottak vagyunk, amiért ennyire kiegyensúlyozatlan a teljesítményünk, ahogyan Erik és a játékosok is."

 

"Voltak nagyon jó teljesítményeink, mint például a Chelsea vagy az Everton ellen, amikor a csapat megmutatta, hogy mire képesek, ha formába lendülnek."

 

"Erik, a stábja és a játékosok nagyon keményen dolgoznak azért, hogy még gyakrabban nyújtsanak olyan pozitív teljesítményeket, mint amiket tudtunk nyújtani."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!