West Ham United 2-0 Manchester United

Megkérdőjelezhetetlen eredmény született a mai bajnokin, a manchesteriek egy pontot sem érdemeltek, kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek és bár a WHU-nak sem volt sok helyzete, kettőt kihasznált és megelőzte a Unitedet a tabellán.


Új játékost köszönhettünk a Vörös Ördögök csapatában, hiszen a védelem tengelyében bemutatkozhatott a mindössze 19 éves Kambwala, akinek ezen a napon Evans lett a társa.

 

Az első perceket a hazaiak uralták, Onanának már az 5. percben védenie kellett.

 

A kezdeti megilletődött játék után a manchesteriek összeszedték magukat és egyre többet tartózkodtak az ellenfél térfelén, ám a kapura egyelőre semmi veszélyt nem jelentettek Fernandesék, ahogyan a londoniak sem.

 

Csendben csordogált a mérkőzés, mely nagyon sok hibát hozott mindkét féltől.

 

A 35. perc hozta meg az első hatalmas lehetőséget, Kudus adta el a labdát saját térfelén, Antony remekül indította Garnachot, aki a kapussal szemben lőhetett, de nem tudott túljárni Areola eszén.

 

Három perccel később Mavropanos rossz helyezdekése után Garnacho mehetett kapura, lövés helyett azonban beadást akart kivitelezni a támadó, Paqueta blokkolt szögletre. A sarokrúgás után Mainoo lövését tolva ismét szögletre a hazai kapus.

 

Az első félidő utolsó harmadában a manchesteriek voltak aktívabbak, de előnyt nem sikerült megszerezniük Fernandeséknek. Ami látva azért az első 45 percet, nem mondhatni meglepőnek.

 

Fordulás után kiegyenlített játékot láthattunk, két középcsapat csatájára hasonlított az egész produkció.

 

A 69. percben Shaw lapos centerezése Garnachot célozta meg, de Zouma nagyot mentett a kapu előtt. Lehet, hogy ez a helyzet ébresztette fel a londoniakat, akik háromm perccel később megszerezték a vezetést. Paqueta zseniálisan ívelt Bowen elé, aki 4 méterről lőtt, Onana még beleért a labdába, de a csatár besodorta a labdát a kapuba, 1-0 a Kalapácsosoknak.

 

A 78. percben eldőlt a mérkőzés. Mainoo hibázott óriásit a középpályán, Paqueta ugratta ki Kudus-t, aki egy csel után kilőtte a jobb alsót, 2-0.

 

Újabb gyenge teljesítmény a Manchester Unitedtől, melyet így már a West Ham is megelőz a tabellán. Még csak feltámadásban sem reménykedhet a szurkoló, mert ezen a csapaton semmi olyan nem látszik, hogy akár egyeetlen gólt tudna szerezni, nem hogy többet.

 

Teljesen jól "beárazta" ez a meccs is a Man Unitedet, nem hogy top 4-ről, de még csak top 6-ról sem nagyon kell álmodoznia senkinek. Így karácsony előtt köszönjük az "élményt" a csapattól!

 

 

Premier League, 18. forduló
West Ham United 2-0 Manchester United
London Stadium

 

Vezette: Simon Hooper

 

WHU: Areola - Coufal, Zouma, Mavropanos, Emerson - Soucek, Alvarez - Kudus(Johnson 93.), Ward-Prowse, Paqueta - Bowen(Fornals 87.)
Nem használt cserék: Fabianski, Ogbonna, Kehrer, Mubama, Ings, Cresswell, Benrahma

 

United: Onana - Wan-Bissaka, Kambwala(Reguilon 84.), Evans, Shaw - McTominay, Mainoo - Antony(Pellistri 73.), Fernandes, Garnacho(Eriksen 84.) - Hojlund(Rashford 57.)
Nem használt cserék: Bayindir, Amrabat, van de Beek, Hannibal, Bennett

 

Gólszerző: Bowen 72', Kudus 78'

 

Sárga lap: Kudus, Paqueta illetve Evans, Fernandes, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!